Badminton

Sort dag for danske doubler i Malaysia

Det var en skidt dag for fire danske badmintondoubler, der alle røg ud efter en enkelt kamp i Malaysia.

Fire danske badmintondoubler var i aktion i Malaysia Masters tirsdag, og alle sammen røg ud af turneringen.

Herredoublen med Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen var første danske duo i aktion og tabte 17-21, 14-21 til de femteseedede indonesere, Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto.

Dernæst var Maiken Fruergaard og Sara Thygesen på banen i damedouble, men også her endte det med dansk nederlag i to sæt.

Duoen tabte 19-21, 10-21 til de femteseedede sydkoreanere, So Hee Lee og Wooi Yik Shin, efter 40 minutter spil.

To doubler var tæt på

Og heller ikke herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen nåede videre fra første runde, men her var der mere spænding om resultatet.

Det endte med et dansk nederlag i tre sæt på 20-22, 21-10, 10-21 til kineserne Xiang Kai Huang og Cheng Liu. Astrup og Skaarup var ellers foran 7-3, men tabte herefter resten af kampen med 18-3 i de sidste 21 dueller.

Til sidst var det så damedoublen med Alexandra Bøje og Mette Poulsen, der skulle forsøge sig. De blev den double, der kom tættest på en sejr, men til sidst glippede det alligevel.

Danskerne tabte 21-15, 14-21, 19-21 til et par fra Taiwan.

I herresingle vandt Hans-Kristian Vittinghus to kvalifikationskampe tirsdag og træder onsdag ind i hovedturneringen, hvor også Anders Antonsen, Viktor Axelsen, Rasmus Gemke og Jan Ø. Jørgensen deltager.

Malaysia Masters er en Super 500-turnering, som svarer til det fjerdehøjeste niveau i badmintonsporten.