Badminton

Axelsen falder sammen i finale efter misbrugt mulighed

Kento Momota var for stærk i finalen ved Malaysia Masters og tog årets første titel. Axelsen havde dog chancen og tre sætbolde i første sæt.

Viktor Axelsen vidste, det ville blive svært i finalen ved Malaysia Masters. Her mødte han nemlig spilleren, der historisk set har været hårdest ved danskeren.

På den anden side af nettet stod den japanske verdensetter, Kento Momota, som inden finalen havde vundet 13 af 15 indbyrdes opgør. Den statistik udbyggede han med sin 13. sejr i streg over danskeren.

Det gjorde Momota i to sæt med cifrene 24-22, 21-11.

Det kunne dog have set helt anderledes ud, hvis Viktor Axelsen havde haft de sidste procenter på sin side i et tæt første sæt.

Viktor Axelsen fik nemlig en fremragende start på kampen, hvor han uden problemer kom foran 7-1. Så begyndte Momota at vågne op, og takket være en fejlfri periode fra japaneren krydret med dansk frustration og fejl var japaneren pludselig foran 12-9.

Axelsen gav ikke op trods den svære periode, og det kunne ses på den 26-årige danskers konstante fight i alle dueller. Momota så dog for god, for snu og suveræn ud. Præcis som han har været det så mange gange før, når Viktor Axelsen er modstanderen. Således kom han foran med 18-13 og så ud til at være løbet af sted med det første sæt.

Dansk comeback i første sæt

En tålmodig Viktor Axelsen holdt hovedet koldt, og det gav pote. Pludselig stod det 18-18, og så var der dømt drama i sættets afgørelse.

Desværre for Axelsen tog Momota sættet med 24-22 efter tre misbrugte danske sætbolde.

Ved stillingen 21-20 så sættet ud til at være dansk, men en ærgerlig fejl ved nettet reddede japaneren. Trods klager fra Axelsen havde hans ketcher lige akkurat kontakt med nettet, og så hjalp det ikke noget, at han havde udspillet Momota i den duel.

Andet sæt uden spænding

Afgørelsen på første sæt blev det sidste spænding, vi fik i kampen.

I andet sæt var Momota nemlig helt suveræn, og hurtigt stod det klart, at han ville ende på toppen i årets første turnering.

Japaneren vandt andet sæt med hele 21-11.