Badminton

Momota på hospitalet efter ulykke - føreren af bilen dræbt

Den japanske badmintonstjerne Kento Momota er blevet indlagt på Putrajaya Hospital i Malaysia, men meldes i stabil tilstand.

Én person blev dræbt, og fire passagerer kom til skade, da verdensmesteren Kento Momota tidligt mandag morgen lokaltid var involveret i en bilulykke på motorvejen MEX i Malaysia.

Ulykken skete, knap et halvt døgn efter at Momota havde slået danske Viktor Axelsen i finalen ved Malaysia Masters. Det var føreren af køretøjet, der omkom, da bilen - en slags minibus - påkørte en lastbil bagfra.

Momota har brækket næsen og slået ansigtet

De første meldinger lød på, at verdensetteren Momota var sluppet med lettere skader. TV 2 SPORT har dog fået tilsendt en officiel udmelding fra det malaysiske badmintonforbund, BAM, hvor de slår fast, at Momota har flere sår i ansigtet, ligesom han har fået et brud på næsebenet og højre side af næsen.

Udover Kento Momota var der tre andre passagerer. Det drejer sig om to personer fra den japanske trænerstab, Hirayama Yu (assistenttræner) og Morimoto Arifuki (fysioterapeut), hvor sidstnævnte er kommet værst til skade med en alvorlig hjernerystelse og et lukket brud. Det oplyses ikke, hvor på kroppen bruddet sidder.

Den sidste person i køretøjet var en englænder, der arbejder med hawkeye-systemet under turneringerne på World Touren. Han pådrog sig mindre skader og er ligeledes i stabil tilstand.

BAM slår i udmeldingen fast, at de arbejder tæt sammen med den malaysiske regering og Putrajaya Hospital for at sikre den bedst mulige behandling af alle.

Under observation på hospitalet

Det malaysiske medie The Star var kort efter ulykken i kontakt med den tidligere malaysiske spiller Tan Kim Her, der nu træner de japanske herredoubler. Han bekræftede ligeledes, at Momota havde været involveret i ulykken, og at hans tilstand var stabil.

- Men de er i øjeblikket under observation i yderligere seks til syv timer, for at se om de er okay, sagde Tan Kim Her til The Star.

Ifølge samme medie skete ulykken omkring klokken fem lokal tid i Malaysia. Passagererne var på vej til den internationale lufthavn i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

Har trukket sig fra turnering

Kento Momota skulle oprindeligt i aktion ved Super 500-turneringen Indonesia Masters onsdag, hvor han stod til et møde med landsmanden Kanta Tsuneama i første runde. BWF har i en pressemeddelelse mandag morgen meldt ud, at Momota allerede havde trukket sig fra turneringen inden ulykken.

Her skriver de også, at de står til rådighed med al den støtte, Momota skulle have brug for.

Lederen af brand- og redningstjenesten i Selangor, Norazam Khamis, har ifølge det malaysiske nyhedsbureau BERNAMA oplyst, at føreren i køretøjet døde på stedet.