Badminton

Axelsen sender kinesisk legende ud

Viktor Axelsen havde ingen problemer med den tidligere verdensetter Lin Dan i første runde i Indonesien.

Fem VM- og to OL-guld står der på Lin Dans imponerende cv, men den 36-årige kinesiske badmintonstjerne er for længst blevet overhalet af yngre kræfter på den store scene.

Blandt dem er danske Viktor Axelsen, der onsdag morgen dansk tid ekspederede veteranen ud i første runde af Indonesia Masters i to sæt.

Lin Dan er røget ned som nummer 18 på verdensranglisten og gik useedet ind til turneringen. Axelsens sejrscifre på 21-12, 21-14 vidner da også om en kamp, hvor danskeren var i kontrol det meste af vejen.

Da han i første sæt vandt seks bolde på stribe og forvandlede 10-8 til 16-8, var kursen udstukket, og mønsteret gentog sig i andet sæt, der kun var jævnbyrdigt i starten.

Axelsen har vist fin form i begyndelsen af året og var så sent som i søndags i finalen i Malaysia Masters.

I anden runde møder han indoneseren Shesar Hiren Rhustavito, der er nummer 19 i verden.

Også fjerdeseedede Anders Antonsen er klar til anden runde efter en sejr på 21-10, 21-18 over Son Wan Ho fra Sydkorea.

Dansk overraskelse

Dagens måske største danske bedrift i Jakarta finder man dog i damesingle, hvor Line Kjærsfeldt gjorde det af med verdensranglistens nummer et, Chen Yu Fei fra Kina.

I herredouble vandt Kim Astrup og Anders Skaarup over hollænderne Jelle Maas og Robin Tabeling.

Det er dog også blevet til danske nederlag. Niclas Nøhr og Sara Thygesen tabte stort i to sæt til de ottendeseedede Goh og Lai fra Malaysia, mens Hans-Kristian Solberg Vittinghus røg ud til kinesiske Zhao Junpeng med cifrene 21-13, 14-21, 19-21.

Også Rasmus Gemke kan rejse tidligt hjem fra Indonesien. Han tabte i to sæt med 15-21 og 18-21 til Kenta Nishimoto fra Japan.

Endelig gik det også galt for Jan Ø. Jørgensen mod Ng Ka Long Angus fra Hongkong. Nordjyden tog ellers første sæt med 21-18, men tabte de to næste.

Indonesia Masters er en såkaldt Super 500-turnering og rangerer dermed på fjerde niveau på badmintonelitens World Tour.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra Indonesia Masters fra fredag klokken 7.