Badminton

Boe spiller DM med sin nevø - Antonsen stiller op i herredouble

Anders Antonsen forsøger at forsvare sin DM-titel i herresingle, men han stiller også op i herredouble, hvor der er flere specielle konstellationer.

Danmarks bedste badmintonspillere skal i næste uge kæmpe om DM-titlerne i de fem traditionelle kategorier.

Onsdag er programmet til DM kommet ud, og i herresingle skal den forsvarende mester, 22-årige Anders Antonsen fra Aarhus, forsøge at vinde titlen for fjerde år i træk fra sin position som førsteseedet.

Alle seedede spillere træder direkte ind i kvartfinalerne, og meget tyder på, at Antonsens første alvorlige modstander kan komme i semifinalen, hvor Hans-Kristian Vittinghus ser ud til at vente i form af sin semifinale-seedning i øverste halvdel.

I modsatte ende af programmet er Viktor Axelsen seedet som nummer to, mens Jan Ø. Jørgensen her er seedet til en semifinale og et muligt møde med Axelsen. Rasmus Gemke har meldt afbud til DM på grund af en skade.

Herredouble med mange specielle konstellationer

Og alt imens programmet ser ganske normalt ud i herresingle, er snakken en helt anden, når vi kigger på herredouble-kategorien.

Danmarksmestrene fra 2018, Kim Astrup og Anders Skaarup, stiller ganske vist op sammen som førsteseedet, ligesom sidste års vindere, Mathias Bay-Smidt og Lasse Mølhede, indtager bunden af programmet som andetseedet. Men så skal man ellers holde tungen lige i munden for at følge med.

Mange danske badmintonfans havde måske håbet på et muligt møde mellem Astrup/Skaarup og Mathias Boe/Mads Conrad for at vurdere styrkeforholdet inden OL til sommer, hvor de to herredoubler ser ud til at kæmpe om én billet.

39-årige Mathias Boe har dog valgt at stille op med sin blot 17-årige nevø, William Kryger Boe. Det unge talent er en del af U-landsholdet og fik i sidste sæson debut i Badmintonligaen, mens han i denne sæson primært har spillet 1. division for Odense OBK. Spørgsmålet er så, om Mathias Boes måske sidste DM kan blive med to gange Boe øverst på podiet.

Mathias og William Boe er endt i samme kvartdel som førstnævntes normale makker. Mads Conrad er således seedet sammen med 21-årige Emil Hybel, der både har spillet for Solrøds hold i Badmintonligaen og 1. division i denne sæson. Den bedste herredouble fra denne kvartdel står til et møde med Bay-Smidt og Mølhede i en mulig semifinale, hvis parrene når så langt.

Fischer/Mogensen samt Anders Antonsen spiller også herredouble

Udover Astrup og Skaarup finder man også en noget speciel og seedet konstellation i øverste halvdel. 41-årige Joachim Fischer, der til daglig optræder for Skovshoved ved siden af sine jobs i badmintonverdenen, skal spille sammen med Carsten Mogensen. For bare fem dage siden slog de Kim Astrup og Mads Kolding i en holdkamp, så noget tyder på, niveauet også er til en DM-semifinale, som seedningen antyder.

Netop Mads Kolding, der ellers normalt spiller sammen med Carsten Mogensen, har besluttet at spille DM med 18-årige Rasmus Prasz Espersen fra Solrød. Hvis de vinder deres første to kampe, kan de dog allerede i en kvartfinale møde Kim Astrup og Anders Skaarup.

Og skulle du ikke allerede være forvirret, bliver du det formentlig nu. Den forsvarende mester i herresingle, Anders Antonsen, stiller skam også op i herredouble i år. Her spiller han sammen med den stærke landsholdsspiller Mathias Christiansen, der er en af Danmarks bedste doublespillere trods sin normale rolle som mixed double-herre. Den konstellation er i samme kvartdel som Fischer og Mogensen.

Alt andet er forholdsvis normalt

Kigger man på de tre resterende rækker, så er alt ganske normalt. I damesingle ser Mia Blichfeldt ud til at vende tilbage efter en lang skadespause i rollen som førsteseedet. Den forsvarende mester, Line Kjærsfeldt, stiller også op og er andenseedet. De to stjerner må forventes at være favoritter til at stå i DM-finalen, men det unge talent Line Christophersen kan blive en stor udfordring for Kjærsfeldt, hvis begge når semifinalen.

I damedouble skal Sara Thygesen og Maiken Fruergaard forsøge at vinde titlen tilbage, når de stiller op som førsteseedet. Men stærke par som Alexandra Bøje/Mette Poulsen, Mai Surrow/Julie Finne-Ipsen og Amalie Magelund/Freja Ravn står klar til at drille dem i kampen om DM-titlen.

Til sidst kommer mixed doublen, hvor Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er førsteseedet, mens Niclas Nøhr og Sara Thygesen træder ind i modsatte ende af programmet som andenseedet.

Største udfordrere til titlen må være sidste års vindere, Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby, samt Mikkel Mikkelsen og Amalie Magelund.

Er du en smule forvirret over programmet, så kan du selv få hele overblikket her i det fulde DM-program.

Du kan se semifinalerne og finalerne fra DM i badminton på TV 2 SPORT fra fredag den 7. februar klokken 17.