Badminton

Mathias Boe har spillet sit sidste DM

Doublestjernen Mathias Boe har kæmpet for at blive Danmarksmester for sidste gang. Torsdag blev han slået ud af DM 2020.

Det var det. Mathias Boe har spillet DM i badminton for sidste gang i karrieren.

Torsdag aften tabte han kvartfinalen til sin normale makker Mads Conrad og Emil Hybel. Alligevel blev det en mindeværdig DM-afsked for Mathias Boe, fordi han stillede op sammen med sin nevø William Kryger Boe.

- Det her bliver mit sidste DM som professionel badmintonspiller, så jeg syntes, det var en kærkommen lejlighed til at spille med min nevø, som forhåbentlig skal se om han kan eftergå mine meritter i den nærmeste fremtid, sagde Mathias Boe til TV 2 SPORT inden kampen.

17-årige William Kryger Boe er en del af U-landsholdet, og i sidste sæson fik han debut i Badmintonligaen, mens han i denne sæson primært har spillet 1. division for Odense OBK.

Til sammenligning har 39-årige Mathias Boe gennem adskillige år udgjort Danmarks mest vindende herredouble sammen med Carsten Mogensen. De tidligere verdensettere gik fra hinanden i februar 2019, hvorefter Mathias Boe indledte et makkerskab med Mads Conrad.

I anledning af Boes sidste DM endte de dog med at stå over for hinanden, og her sikrede Conrad sig håneretten til de næste træninger. Sammen med 21-årige Emil Hybel, der både har spillet for Solrøds hold i Badmintonligaen og 1. division i denne sæson, vandt Conrad kampen med 21-18, 19-21, 21-14.

Mathias Boe nåede at blive Danmarksmester fem gange i sin karriere.

DM i badminton vises direkte på TV 2 SPORT fra fredag og lørdag. Se sendeplanen her.