Badminton

Antonsen vil spille mere double - landstræneren slukker drømmen

Selvom Kenneth Jonasen roser Antonsens evner, så tvivler landstræneren på, at Antonsen kommer til at stille op i herredouble til turneringer.

- Jeg har altid følt mig lidt som en herredoublespiller, der spiller single.

Ordene kommer fra Anders Antonsen. Verdensranglistens nummer seks. I single.

Herredouble er ikke noget, han har stiftet synderlig bekendtskab med. Men til DM udgjorde han en konstellation med Mathias Christiansen og spillede sig overaskende frem til semifinalen, hvor de gav førsteseedede Kim Astrup og Anders Skaarup problemer.

- Det har været meget sjovt. Vi spillede bedre kamp for kamp. Et meget andet spil, end hvad jeg er vant til. Men også lærerigt. Der var mange sjove ting, som jeg også kan bruge i herresingle. Det var grineren, lød det fra Antonsen til TV 2 SPORT.

På tilskuerpladserne ved DM har cheflandstræner Kenneth Jonassen kunnet se til, hvordan den sammensatte double nåede at vinde tre kampe. Også han er overrasket over niveauet hos parret.

- Det er absolut positivt. Jeg synes, det har været en fed oplevelse og meget inspirerende. De har gået til det med fuld energi og også med et smil på læben, når det ikke kørte helt på skinner.

- Anders viser, han kan spille en rigtig god herredouble. Mathias viser, han stadig har masse af herredouble i sig, selvom han ikke spiller det kontinuerligt på træningen. Jeg er lidt overrasket over Anders’ spil, erkender landstræneren.

Jeg synes, vi har vist et relativt højt niveau

Mathias Christiansen

Håber på flere turneringer

Spillet i dette års DM-turnering har fået Antonsen til at drømme om mere. Han vil udforske doublekategorien igen.

Derfor har han forsøgt at overtale Mathias Christiansen til, at de skal spille noget mere sammen fremover.

- Det kan være, han tror noget mere på det efter denne. Vi har i hvert fald fået lov af Kenneth Jonassen til at spille SaarLorLux Open i efteråret. Så det håber jeg på. Og at vi kan komme ind i turneringen.

Kim Astrup og Anders Skaarp vandt herredoublesemifinalen ved DM over Anders Antonsen og Mathias Christiansen. Video: TV 2 SPORT

Christiansen, som tidligere har spillet herredouble, er blevet smålun på idéen.

- Det har været skægt. Jeg synes, vi er blevet bedre og bedre. Jeg synes, vi har vist et relativt højt niveau.

- Vi spiller for en ekstra plads til Thomas Cup (VM for hold, red.). Det er derfor, vi gerne vil vise, vi er gode nok. Så det, synes jeg da, er lykkedes, lyder det med et glimt i øjet fra Christiansen.

Egen kategori har førsteprioritet

Cheflandstræneren forstår godt, at de unge spillere føler sig inspireret efter sådan en turnering. Men han tror ikke på en fast konstellation kommer på tale.

Han tror heller ikke, at parret eksempelvis kan komme ind i Super 100-turneringen SaarLorLux Open, som Antonsen ellers påstår, han og Christiansen har fået lov til at spille.

- Når virkeligheden kommer og rammer dem - at det er vigtigere at præstere på topniveau i sin egen kategori - så har det førsteprioritet, siger Jonassen, som heller ikke umiddelbart har tænkt dem som en sammensætning til Thomas Cup på hjemmebane i maj.

- Hvis vi kommer langt i turneringen, skal Anders alt andet lige nok vinde en vild herresingle mod en verdensklassespiller. Så tvivler jeg lidt på, at der er noget i tanken til endnu en kamp på højeste niveau, lyder det med et smil fra Jonassen.

Både Anders Antonsen og Mathias Christiansen stillede også til start ved DM i deres normale kategorier.

Antonsen tabte sensationelt i kvartfinalen til 18-årige Magnus Johannesen, mens Mathias Christiansen sammen med sin makker, Alexandra Bøje, tabte DM-finalen til Niclas Nøhr og Sara Thygesen.