Badminton

Axelsen er dansk mester efter magtdemonstration

For første gang i seks år er Viktor Axelsen dansk mester i herresingle. Sent i andet sæt trak Hans-Kristian Vittinghus sig med en skade.

Udfaldet af årets DM-finale i herresingle blev som ventet.

Viktor Axelsen, der er nummer 3 på verdensranglisten, slog verdens nummer 36, Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der trak sig med en lårskade i andet sæt, da han var bagud 9-18.

Forinden havde Axelsen vundet første sæt 21-11.

Axelsens anden DM-titel

Det er anden gang, den 26-årige fynbo sikrer sig titlen som danmarksmester. Første gang var i 2014, hvor han også besejrede Vittinghus i finalen.

- Det har været en god uge for mig. Jeg har følt mig rigtig godt tilpas på banen, og det vil altid betyde noget at vinde den her pokal, så jeg er enormt glad, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

I 2015, 2016, 2018 og 2019 var han fraværende ved DM på grund af skader, og i 2017 måtte han trække sig med en skade inden sin kvartfinale.

Men i år har Axelsen været opsat på at vinde. Så selv om han for tiden træner hårdt frem mod sæsonens første helt store mål, All England i marts, har han spillet overbevisende.

Også i guldkampen foldede han sig ud.

Vittinghus med, inden Axelsen satte turbo på

Efter en lige åbning på første sæt gik Axelsen fra 11-9 til 19-9 mod en hårdt kæmpende Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der bare ikke kunne få bolden ned på sin modstanders banehalvdel.

Viktor Axelsen var i kontrol i duellen og bragte sig på flotteste vis foran 18-9 i første sæt. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Sættet sluttede dog med to point til hver.

I andet sæt bragte Vittinghus sig på 3-3 efter en fremragende - vel nok kampens bedste - duel. Lidt efter blev det 5-5, inden Axelsen igen stak af.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus var godt med i begyndelsen af DM-finalens andet sæt. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Ville ikke risikere afbud til EM for hold

Bagud 9-16 bad Vittinghus om at få behandling. Han fik en bandage rundt om sit højre lår, men fornemmelsen af stik i låret fortsatte, så få dueller senere valgte han at trække sig.

Dels fordi der skulle et mirakel til, for at han kunne komme tilbage i kampen, og dels fordi det tidligere på ugen blev meldt ud, at han skal med Danmark til EM for hold i stedet for Rasmus Gemke, der er skadet.

- Jeg vil meget gerne med til EM for hold på mandag, og uden at forklejne DM er det lidt vigtigere. I den situation jeg stod i, var det klart mest fornuftigt at sige stop og ikke forværre skaden, siger Hans-Kristian Solberg Vittinghus til TV 2 SPORT.

Ved stillingen 18-9 til Axelsen i andet sæt mødtes de to spillere ved nettet og sagde tak for kampen til hinanden.

Kort tid efter kunne Viktor Axelsen træde op på det øverste trin på podiet til hyldest fra de fremmødte tilskuere i arenaen i Aarhus.

Overraskende tidligt Antonsen-exit

De seneste tre års danmarksmester i herresingle, Anders Antonsen, var førsteseedet ved turneringen, men han kunne i modsætning til andenseedede Axelsen ikke leve op til de høje forventninger.

Antonsen blev sensationelt sendt ud i kvartfinalen, hvor han tabte i to sæt til 18-årige Magnus Johannesen.

I den ene semifinale blev 34-årige Hans-Kristian Solberg Vittinghus også presset af det unge talent, men rutinen sejrede til sidst, så Vittinghus var klar til sin fjerde DM-finale i karrieren.

Men han har med nederlaget til Axelsen lørdag fortsat sin første DM-titel til gode.

Viktor Axelsen, der blev verdensmester i 2017, slog Jan Ø. Jørgensen i den anden semifinale med cifrene 21-14, 21-8.