Badminton

DM-finalist lettet over sejr: - Det handlede primært om håneretten

Førsteseedede Kim Astrup og Anders Skaarup hev en kneben sejr hjem i DM-semifinalen over Anders Antonsen og Mathias Christiansen.

Se DM-finalerne i badminton lørdag fra klokken 13 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Det var opgøret, de bare ikke måtte tabe.

Favoritværdigheden lå ubetinget hos Danmarks bedst rangerede herredoublepar, Anders Skaarup og Kim Astrup, i fredagens DM-semifinale mod det nysammensatte par Anders Antonsen og Mathias Christiansen.

Presset blev blot endnu større, da singlespilleren, Antonsen, og mixeddoublespilleren, Christiansen, overraskende vandt første sæt.

Astrup og Skaarup vandt ganske vist andet og tredje sæt, men der var stor spænding især om andet sæts udfald.

- Der var meget ære på spil. Det var en rigtig vigtig sejr, fortæller Kim Astrup til TV 2 SPORT.

- Når der står 20-19, og vi har tabt første sæt, så kan man godt mærke det lidt derinde. Ikke så meget, fordi vi føler, vi er meget bedre. Men det handlede primært om håneretten. Den er ret vigtig.

Det ville virkelig ikke have været rart at tabe den kamp

Kim Astrup

Netop æren i kampen er noget, som Mathias Christiansen kan nikke genkendende til.

Ærgrer du dig over, I ikke fik håneretten?

- Ja, er du sindssyg? Vi kunne godt have nappet den i to sæt, og jeg synes, vi havde lidt niveau til at være med i tredje, men det var sjovt at spille og en fed kamp. Jeg tror, at publikum fik noget for pengene, så det er det vigtigste, siger Christiansen, som vandt DM i mixeddouble med Sara Thygesen i 2017.

Selvom de netop havde stået over for hinanden i DM-semifinalen, så var stemningen mellem Kim Astrup og Anders Skaarup god.

Lettet over sejr

Selvom de fire spillere normalt ikke spiller i samme kategori, så kender de hinanden rigtig godt fra landsholdstræningen i Brøndby.

Både spillemæssigt men især også socialt.

- Der var en god stemning derinde, og AA (Anders Antonsen, red.) og Færgen (Mathias Christiansen, red.) er to, man godt kan gå lidt til. De skubber tilbage, hvis det er, man skubber til dem. Så jeg synes, der var fin stemning derinde, fortalte Astrup, inden han nærmest afbrød sin egen sætning.

- Men jeg står og skjuler det lidt. Jeg er lidt lettet. Det ville virkelig ikke have været rart at tabe den kamp.

Kim Astrup og Anders Skaarup, som vandt DM i 2018, vandt kampen med cifrene 18-21, 21-19, 21-13. I lørdagens finale møder de sidste års vindere Lasse Mølhede og Mathias Bay-Smidt.