Badminton

Ingen regerende mestre vandt: Her er dette års vindere af DM

Favoritterne sejrede i finalerne, hvor der var mest spænding om udfaldet i doublekampene.

Ingen af sidste års danmarksmestre formåede at gentage bedriften i år.

På finaledagen var det kun i herredoublekategorien, muligheden var der, men Mathias Bay-Smidt og Lasse Mølhede tabte i tre sæt til de førsteseedede Kim Astrup og Anders Skaarup.

Også i mixeddouble og damedouble var der stor spænding om udfaldet, mens singlerne var en mere ensidig affære.

På tværs af kategorierne var det dog favoritterne, som tog sig af guldet.

Mixeddouble

Niclas Nøhr/Sara Thygesen - Mathias Christiansen/Alexandra Bøje: 15-21, 21-18, 21-19

Specielt Christiansens skarpe servereturneringer og smash gjorde ondt på Nøhr og Thygesen i første sæt.

De to sidste sæt udviklede sig til en hård kamp om at få initiativet ved nettet. Her viste Nøhr og Thygesen sig skarpest. Det var parrets anden DM-titel sammen.

Niclas Nøhr og Sara Thygesen besejrede Mathias Christiansen og Alexandra Bøje i mixeddouble-finalen. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Damesingle

Line Christophersen - Julie Dawall Jakobsen: 21-16, 22-20

Line Christophersen dominerede to statistikker i finalen. Uprovokerede fejl og vinderslag. Sidstnævnte var der heldigvis for Christophersen flest af.

For hun viste flere gange prøver på sin eminente teknik og maskeringer i sine slag. Det gav problemer for Dawall Jakobsen, som prøvede at hænge på med hård fight. Ligesom hun havde succes med i kvartfinalen mod Mia Blichfeldt.

Christophersen tog dog sin første DM-titel i karrieren, da hun på sin anden matchbold lavede et forrygende cuttet krydsdrop.

Line Christophersen vandt over Julie Dawall Jakobsen i to sæt. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Herresingle

Viktor Axelsen - Hans-Kristian Solberg Vittinghus: 21-11, 17-9 (Vittinghus trak sig)

Vittinghus forsøgte og forsøgte at finde løsningerne mod Axelsen, men de kom aldrig. Axelsen havde en forrygende defensiv og fortsatte den skarphed, han har vist gennem turneringen.

Axelsen virkede ovenpå gennem hele kampen, hvor sejren aldrig var i fare. Mod slutningen af kampen mærkede Vittinghus en begyndende forstrækning i højre lår, og derfor trak han sig.

Det var Axelsens anden DM-titel. Den første vandt han i 2014 over netop Vittinghus. Omvendt har Vittinghus forsat sin første DM-titel til gode efter fire tabte finaler.

Viktor Axelsen var i kontrol i duellen og bragte sig på flotteste vis foran 18-9 i første sæt. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Herredouble

Kim Astrup/Anders Skaarup - Lasse Mølhede/Mathias Bay-Smidt: 22-20, 19-21, 21-10

Mølhede og Bay-Smidt formåede ikke at forsvare titlen fra sidste år. På trods af titlen som regerende mester var de også meget undertippet til finalen mod førsteseede Anders Skaarup og Kim Astrup.

De fulgte dog godt med i to sæt, hvor det virkede til, at Astrup og Skaarup havde det svært med favoritværdigheden.

Ligesom i semifinalen kørte de deres modstander over i tredje sæt og vandt parrets anden titel. Den første kom i 2018.

Damedouble

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard - Alexandra Bøje/Mette Poulsen: 21-16, 16-21, 21-19

Thygesen og Fruergaard levede op til favoritværdigheden i første sæt af finalen, hvor specielt Thygesen var dominerende på nettet.

I andet sæt tog Bøje og Poulsen føringen fra 6-5 og trak for alvor fra efter opholdet i sættet.

Til gengæld fik de en forfærdelig start på tredje sæt, da de kom bagud 5-0. Desuden døjede Bøje med problemer i sit højre lår.

Alligevel formåede hun sammen med Poulsen at spille sig tilbage i sættet og komme på 19-19. På kampens eneste matchbold kom kampens længste duel, som favoritterne vandt.