Badminton

Momota opereret efter ulykke og misser All England

Kento Momota var suveræn i 2019, hvor han vandt 11 turneringer. Str / Ritzau Scanpix

Vinderen af sidste års All England bliver ikke klar til at forsvare sin titel.

Verdensetteren Kento Momota har udskudt sit comeback.

Japaneren var ellers udset til at være tilbage til Super 1000-turneringen All England, men han er stadig plaget af smerter fra bilulyken i januar, som kostede en person livet.

Momota begyndte sin træning igen sidste mandag, men har haft problemer med sit højre øje. Derfor er han nu blevet opereret og tvunget til at være ude i længere tid.

Det oplyser det japanske badmintonforbund ifølge det internationale badmintonforbund, BWF.

I pressemeddelelsen oplyser læger, at Momota ventes ude i tre måneder. Det vil betyde, at han ikke kan forsvare sin All England-titel fra sidste år. Turneringen begynder 11. marts.

- Jeg er overrasket denne gang. Fremtiden vil blive afgjort baseret på forløbet efter operationen. Jeg tror, det vil give sig selv, men jeg ønsker fokus på genoptræningen uden utålmodighed, siger den japanske badmintonboss Park Joo Bong i meddelelsen.

Brud på næsebenet

Det var om morgenen 13. januar, at Momota var involveret i en bilulykke i Kuala Lumpur, Malaysia sammen med fire andre personer.

Chaufføren af bilen, en 24-årig malaysisk mand, omkom i ulykken, der skete på en motorvej.

Momota pådrog sig et brud på næsebenet og flere sår i ansigtet. Ud over verdensetteren og chaufføren var der tre andre i bilen. En assistenttræner, en fysioterapeut fra den japanske trænerstab samt en englænder, der arbejder med hawkeye-systemet på World Touren.

Ulykken skete blot et halvt døgn efter, Momota havde vundet Super 500-turneringen Malaysia Masters med en finalesejr over Viktor Axelsen.

Kento Momota har været suveræn verdensetter gennem det sidste halvandet år. I 2019 vandt han 11 turneringer. Heriblandt store titler som All England, VM og World Tour Finals.