Badminton

Virus tvinger Kina og Hongkong til afbud ved asiatiske mesterskaber

Hverken Zeng Shiwei, Huang Yaqiong, Wang Yilyu eller Huang Dongping kommer til at deltage for Kina ved de asiatiske mesterskaber. Adek Berry / Ritzau Scanpix

Udbruddet af coronavirus gør, at Kina og Hongkong ikke bliver en del af det asiatiske badmintonmesterskab.

Kina og Hongkong misser det asiatiske holdmesterskab i badminton.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Årsagen er udbruddet af coronavirus, der har smittet flere end 42.000 personer og kostet mere end 1000 af dem livet i Kina.

Myndighederne i Filippinerne, hvor turneringen afholdes, forbyder midlertidigt personer fra Kina, Hongkong, Macao og Taiwan at rejse ind i landet.

Derfor har turneringens arrangører forsøgt at få en særlig tilladelse til badmintonholdene.

- Men beslutningen om at indføre 14 dages karantæne for alle rejsende fra Kina, Hongkong og Macao må respekteres af hensyn til det filippinske folks helbred og sikkerhed. Derfor vil hold fra Kina og Hongkong ikke deltage, skriver Badminton Asia i en pressemeddelelse.

Sætter præg på flere begivenheder

Desuden vil de indiske badmintonkvinder ikke deltage i turneringen, fordi spillerne og deres forældre er bekymrede for situationen. De indiske herrer deltager til gengæld i mesterskabet, der afholdes i hovedstaden Manila.

Udbruddet af coronavirus har sat sit præg den asiatiske sportskalender i begyndelsen af 2020. Blandt andet er olympiske kvalifikationsstævner i boksning, basketball og kvindefodbold blevet udskudt eller flyttet fra Kina.

Og også i sportsgrene som ishockey, atletik, golf, motorsport og tennis er arrangører af planlagte turneringer blevet tvunget til at ændre planer.

I Filippinerne er tre tilfælde af smittede personer bekræftet. En er død.