Badminton

Få overblikket: God All England-lodtrækning for Antonsen og Axelsen

De danske herresingler Anders Antonsen og Viktor Axelsen har fået en fin lodtrækning til All England, mens mange andre danskere får det rigtig svært.

En stor del af de danske badmintonspillere kæmper i denne uge med i Super 300-turneringen Spain Masters, men de flestes øjne er alligevel rettet mod årets første store højdepunkt om præcis tre uger.

Den traditionsrige All England-turnering bliver årets første på Super 1000-niveau, og så er det en af de titler, som alle spillere ønsker at have i trofæskabet, når karrieren slutter.

De sidste danskere til at vinde den var Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i 2018, mens man skal helt tilbage til 1999 og Peter Gade for at vinde seneste rød-hvide sejr i herresingle. Men det kan der måske blive lavet om på i år.

Herresingle åben efter Momota-afbud

Verdensmesteren og den suveræne verdensetter, Kento Momota, har været tvunget til at melde afbud efter en operation. Det betyder, at Viktor Axelsen går ind til turneringen som andenseedet, mens Antonsen er femteseedet. Og heldigvis - set med danske øjne - har Danmarks bedste herresingler undgået hinanden og er endt i hver sin halvdel af lodtrækningen.

Axelsen lægger således ud mod Sitthikom Thammasin, mens en stadig slagen kineser i form af Shi Yuqi måske kan vente i kvartfinalen. Derefter kan den forsvarende OL-guldvinder, Chen Long, eventuelt vente i en mulig semifinale.

For Antonsen gælder det et møde med koreaneren Son Wan Ho i første runde, mens landsmanden Jan Ø. Jørgensen er en mulig modstander i anden runde. Herefter er det mest sandsynligt, at indoneseren Anthony Ginting venter i kvartfinalen, inden topseedede Chou Tien Chen kan stå på modsatte side i semifinalen.

Svær lodtrækning for resterende danskere

Herresinglerne er dog langt fra de eneste danskere i turneringen. En - lige nu - skadet Mia Blichfeldt står allerede i anden runde til et møde med topseedede Chen Yufei fra Kina, mens Line Kjærsfeldt kan møde japanske Nozomi Okuhara, hvis hun spiller sig til anden runde.

Herredoublen Kim Astrup/Anders Skaarup indleder mod et par fra Taiwan, inden sidste års overmænd, malaysiske Chia/Yik kan vente i anden runde. Når de kvartfinalen, står skræmmende Gideon/Sukamuljo formentlig på modsatte side. Den anden danske herredouble Mathias Boe/Mads Conrad får hård modstand allerede i første runde, når femteseede Alfian/Ardianto venter.

I damedouble har Maiken Fruergaard/Sara Thygesen fået en fin første runde, men de fjerdeseedede koreanerne Lee og Shin kan vente herefter. Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje får hollandsk modstand i første runde, men hvis de vinder den kamp, venter de altdominerende verdensettere fra Kina, Zheng Siwei og Huang Yaqiong.

Herunder får du hele overblikket over lodtrækningerne i de forskellige kategorier.

Herresingle

Lodtrækningen i herresingle.

Damesingle

Lodtrækning i damesingle.

Herredouble

Lodtrækning i herredouble.

Damedouble

Lodtrækning i damedouble.

Mixed double

Lodtrækning i mixed double.

TV 2 SPORT sender første gang fra All England onsdag den 11. marts. Herunder får du overblikket.

Hvor meget sender TV 2 SPORT som udgangspunkt fra turneringen?

Onsdag d. 11. marts: 09.45-20.00 på TV 2 SPORT

Torsdag d. 12. marts: 11.45-22.00 på TV 2 SPORT

Fredag d. 13. marts: 10.45-16.00 og 17.45-23.00 kvartfinaler på TV 2 SPORT

Lørdag d. 14. marts: 10.45-16.15 og 17.55-23.00 semifinaler på TV 2 SPORT

Søndag d. 15. marts: 12.45-18.00 finaler på TV 2 SPORT