Badminton

Viktor Axelsen vinder Spain Masters for andet år i træk

Sejren i to sæt til Viktor Axelsen sikrer Danmark den første titel på World Touren i 11 måneder.

Viktor Axelsen triumferer for andet år i træk i herresinglerækken ved Super 300-turneringen Spain Masters.

I finalen i Barcelona vandt den 26-årige dansker i to sæt med 21-16 og 21-13 over den tredobbelte ungdomsverdensmester Kunlavut Vitidsarn fra Thailand.

Den topseedede dansker forsvarede samtidig sin titel fra 2019, hvor Viktor Axelsen slog landsmanden Anders Antonsen i finalen.

Med finalesejren fik Danmark dermed sin første vinder på World Touren på Super 300-niveau eller højere i 11 måneder.

Glat halgulv en tricky modstander

Det var det første indbyrdes møde i karrieren mellem Axelsen og thailænderen, der ligger nummer 32 på verdensranglisten, og danskeren satte sig hurtigt på kampen.

Viktor Axelsen kontrollerede i store perioder første sæt og var foran ved pausen med 11-6.

Thailænderen kom bedre med efter opholdet, men den topseedede dansker spillede både tålmodigt og havde held med sine stejle smash, hvilket sikrede første sæt med 21-16.

Det glatte halgulv i Barcelona voldte til tider Viktor Axelsen problemer, hvor danskeren en enkelt gang snublede og gled - heldigvis uden at komme til skade.

Et lige andet sæt

Andet sæt startede langt mere lige, hvor Kunlavut Vitidsarn med god variation og tålmodighed i spillet satte danskeren under pres.

Viktor Axelsen havde et lille overtag, men gled ved stillingen 10-8 og brokkede sig højlydt over de svære forhold på det grønne halgulv.

Med en føring på 11-9 kunne danskeren ved opholdet modtage instrukser fra landstræner Kenneth Jonassen.

De gode råd så ud til at hjælpe verdensranglistens nummer fem, for på trods af mange lange dueller trak Viktor Axelsen langsomt fra og sikrede sig andet sæt med 21-13.

Turneringssejren giver Viktor Axelsen en perfekt optakt til næste turnering, som er danskerens første store mål for sæsonen, Super 1000-turneringen All England i Birmingham.

Spain Masters rangerer som en Super 300-turnering på femtehøjeste niveau inden for badminton.