Badminton

Axelsens modstander i All England-semifinalen har danskeren som idol

Viktor Axelsen håber, at hans 'beundrer' ikke har set for meget videomateriale af ham.

Det bliver et specielt møde for malaysiske Lee Zii Jia, når han lørdag formiddag træder på banen til semifinalen i sin første All England-turnering.

For modstanderen er danske Viktor Axelsen, som har en helt særlig status.

- Axelsen er et af mine idoler. Jeg kiggede meget på hans kampe, da jeg rykkede op som senior. Jeg har studeret meget af hans spil og forsøgt at kopiere noget af ham. Jeg er meget spændt på at spille imod ham, siger den malaysiske spiller til TV 2 SPORT om sin fire år ældre modstander.

Spiller bedre og bedre

Lee Zii Jia har via sine præstationer ved All England vist, at han er en, Axelsen skal have respekt for.

I første runde blev sjetteseedede Jonatan Christie sendt ud, mens det i kvartfinalen gik ud over den regerende OL-guldvinder, Chen Long. Uden at tabe et sæt.

- Jeg håber ikke, han har set alt for meget video af mig, lyder det med et smil fra Viktor Axelsen om sin modstanders beundring.

- Nu har jeg mødt ham et par gange, og han spiller bedre og bedre. Så jeg går meget ydmygt ind til opgøren. Han spillede rigtig godt mod Chen Long, så jeg skal spille op til mit bedste, hvis jeg skal vinde, siger Axelsen.

Selvom danskeren har større meritter i form af en verdensmester- og to sæsonfinaletitler, er det helt lige i hans og Lee Zii Jias indbyrdes opgør.

Begge har en sejr i to sæt, men den malaysiske spiller vandt det seneste opgør. Det var Korea Open i september sidste år.

Viktor Axelsen er andenseedet i turneringen, mens Lee Zii Jia, som ligger nummer 13 på verdensranglisten, ikke er seedet.

All England-semifinalen mellem Viktor Axelsen og Lee Zii Jia kan ses lørdag klokken 11 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.