Badminton

Viktor Axelsen vinder All England

Viktor Axelsen har vundet karrierens første All England efter en sejr over taiwanske Chou Tien Chen.

For første gang siden 1999 har vinderen af herresinglen i All England dansk pas.

Viktor Axelsen har nemlig vundet den prestigefulde turnering efter en finalesejr i to sæt over førsteseedede Chou Tien Chen med cifrene 21-13 21-14.

Viktor Axelsen var i tårer efter triumfen ved All England.

- Jeg er en følsom fyr. Hvis du ikke bliver begejstret over at stå her i en All England-finale foran sådan et publikum, så er du ikke et menneske.

- Jeg så stolt og glad. Det er en drøm, som går i opfyldelse, fortalte den danske badmintonspiller i et baneinterview kort efter sejren.

Det er andet år i træk, at danskeren er i finalen ved All England, men sidste år måtte han se sig besejret af Kento Momota i tre sæt.

'Formidabelt' første sæt

På papiret ventede der Viktor Axelsen en svær opgave imod Chou Tien Chen, da taiwaneren var førsteseedet i turneringen.

Den andenseedede dansker havde dog inden kampen overhånden imod Chou Tien Chen, eftersom danskeren havde vundet 9 ud af 11 indbyrdes opgør.

Kampen startede da også godt for Viktor Axelsen, der lynhurtigt kom foran 2-0 og siden 4-2.

- Dejlig tålmodighed fra Viktor Axelsen. Han venter virkelig på chancen, lød det i den forbindelse fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Danskeren fortsatte med at være i kontrol resten af sættet. Han kunne derfor gå til ophold foran 11-6, og efterfølgende fortsatte han med at øge afstanden til Chou Tien Chen.

Viktor Axelsen fik returneret en masse bolde i første sæt og lavede et minimum af uprovokerede fejl.

Viktor Axelsen lavede i første sæt meget få uprovokerede fejl, og han spillede sig frem til hele ti sætbolde, da han kom foran 20-10.

Herefter begyndte den 26-årige fynbo dog pludselig at lave fejl, alt imens Chou Tien Chen kom bedre med i kampen.

Men ved stillingen 20-13, hvor taiwaneren i første omgang fik tildelt endnu et point, tog Viktor Axelsen en challenge. Og det viste sig at være yderst gavnligt for danskeren, da bolden blev dømt ude.

Derfor hev danskeren første sæt i land med cifrene 21-13.

Viktor Axelsen har vundet 1. sæt i All England-finalen mod Chou Tien Chen. Video: TV 2 SPORT

- Han har spillet et formidabelt første sæt, forklarede badmintonkommentator Dennis Bostrup, mens TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen tilføjede:

- Ja, nu skal Kenneth Jonassen have ham helt tilbage.

Stor kontrol i andet sæt

I andet sæt kom taiwaneren bedre med fra start, men danskeren blev ved med at finde løsningerne. Derfor kunne Viktor Axelsen bringe sig foran 4-3 med et smash, der mest af alt lignede noget fra en bordtenniskamp.

Danske Viktor Axelsen viser storspil i All England-finalen. Video: TV 2 SPORT

Selvom Chou Tien Chen ydede større modstand i andet sæt, var danskeren længe i kontrol. Viktor Axelsen lykkedes blandt andet af flere omgange med at smashe bolden i jorden eller på kroppen af sin modstander.

På samme tid pressede han Chou Tien Chen til at lave fejl, og med en bold i nettet fra taiwaneren gik danskeren til ophold foran 11-7.

Herefter fortsatte den førsteseedede taiwaner med at lave fejl, ikke mindst fordi danskeren var spilstyrende og fik et hav af bolde over nettet. Danskeren bragte sig foran 15-9 og var kun seks bolde fra den helt store triumf.

Men Chou Tien Chen gav ikke op. Taiwaneren fik reduceret til 15-12 og bragte dermed lidt spænding tilbage i kampen.

Danskeren fandt dog hurtigt tilbage i rytmen, og han endte med at vinde sættet 21-14.

Dermed kunne Viktor Axelsen lade sig hylde som vinder af All England 2020.

Han er den første dansker siden Peter Gade i 1999 til at vinde turneringen i herresingle.