Antonsen forlod All England i kørestol - scanning gav 'positive meldinger'

De første ultralydsscanninger viser, at Anders Antonsen har forstukket nogle ledbånd i sin højre ankel.

Ikke alt var fryd og gammen med danske briller, da All England blev afsluttet søndag.

Mens Viktor Axelsen løftede trofæet, var landsmanden Anders Antonsen på vej hjem til Danmark med en skadet ankel.

Han måtte trække sig fra sin semifinale lørdag, da han vrikkede rundt ved stillingen 14-16 til Chou Tien-Chen. Mandag er den 22-årige badmintonstjernes ankel så blevet ultralydsscannet.

- Umiddelbart er det forholdsvis positive meldinger. Min læge siger, at der formentlig ikke er noget, der er brækket. Så det virker til, at jeg har forstrukket nogle ledbånd. Og derfor har jeg forstuvet min ankel.

- Det er selvfølgelig altid noget lort, men det kunne have været værre, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

Antonsen fortæller også, at han skal have en MR-scanning i den nærmeste fremtid, hvis ellers der bliver mulighed for det. Og det virker til at være en god idé. Smerten, som danskeren blev udsat for, var ikke til at tage fejl af.

Den danske badmintonstjerne kunne slet ikke stå på foden efterfølgende, og derfor måtte der også assistance til, før Antonsen kunne forlade arenaen i Birmingham i en kørestol til lyden af klapsalver fra tilskuerne.

'Det hele er fucked'

Selvom Antonsen ikke har brækket sin ankel, må han alligevel se til fra sidelinjen de næste par måneder.

Og det er måske ikke verdens dårligste timing, for i de næste mange uger er alle badmintonturneringer aflyst som følge af smittefaren for covid-19.

- Der er mange grunde til, at det hele er fucked lige nu. Coronavirussen har jo aflyst de næste måneders turneringer, og jeg ved ikke helt, hvordan det kommer til at foregå med træningen.

- Men for mit vedkommende er det jo alligevel ikke på tale, at jeg skal ud at træne. Jeg er jo lagt ned i nogle uger, og så begynder min genoptræning formentlig derefter. Så der går jo noget tid, før jeg er komfortabel med at springe rundt igen, og før jeg er i fuld hopla.

Det internationale badmintonforbund (BWF) valgte, at All England skulle spilles færdig til trods for, at næsten alle andre sportsbegivenheder rundt om i Europa lukkede ned.

BWF har dog som minimum fra mandag 16. marts - dagen efter All England sluttede - og frem til 12. april valgt at suspendere al international badminton.

'Hvad fanden er det, der foregår her?'

Og netop det faktum, at atleterne skulle spille videre, mens coronavirussen hærgede, var svært at forstå for Antonsen.

- Det virkede meget forkert, at vi var i gang med at spille, mens vi fik nyhederne hjemmefra om, at alting lukkede ned. Og så virkede det bare til, at folk i England var fløjtende ligeglade. Man tænkte sådan lidt: 'Hvad fanden er det, der foregår her?'

- Det var, som om det ikke rigtig var gået op for folk, at der var en seriøs alvorlig situation i gang. Det var specielt at skulle gå ind og spille, som om intet var hændt. Det virkede meget forkert, og det tror jeg egentlig også, det var.

Der var dog ingen All England-spillere, der trak sig undervejs fra turneringen, som blev spillet med tusindvis af tilskuere i Arena Birmingham.

Inden All England startede, havde syv indere dog besluttet sig for ikke at stille op.

Hylder landsmand, selvom drømmen blev knust

Den danske badmintonstjerne lægger ikke skjul på, at det var hårdt at skulle forlade All England på den måde, som han gjorde.

Antonsen havde drømme om at stå i finalen. Og selvom semifinalen startede skidt, fik han godt styr på tingene, inden han vrikkede om.

- Det var selvfølgelig en drøm, der blev knust. Jeg ville sindssygt gerne have spillet den kamp. Men jeg kommer aldrig til at finde ud af, om jeg kunne have vundet den eller ej.

- Jeg havde selvfølgelig forhåbninger om at gå i finalen. Så ja, det kunne ikke være meget værre. Det er mega, mega sur røv for at sige det lige ud. Men jeg er 22 år, så jeg får forhåbentlig rigtig mange chancer endnu.

Alle danske badmintonfans sad og krydsede fingre for, at Antonsen kunne sikre en ren dansk finale.

Få timer forinden havde Viktor Axelsen nemlig spillet sig i finalen. En finale han senere gik hen og vandt.

Antonsen er dog ikke for fin til at hylde sin landsmand.

- Kæmpe tillykke til Viktor. Det er jo fantastisk, at han får den på CV’et. Han går virkelig ned på stien af de bedste herresingler i Danmark nogensinde.

- Det er fantastisk, at All England-trofæet er tilbage på dansk jord, men jeg kan naturligvis heller ikke lægge skjul på, at jeg ville ønske, det var mig. Men han så virkelig stærk ud, og det virker fortjent, at han vandt i år, slutter Anders Antonsen.