Badminton

Axelsen forklarer, hvorfor han havde tape på brystvorterne

Viktor Axelsen havde oplevet lidt ubehag med de nye kamptrøjer, da han varmede op i de første par dage ved All-England.

Jubel, tårer og et par tildækkede brystvorter.

Det var formentlig tv-seernes første indskydelser, da Viktor Axelsen søndag skrev sig i historiebøgerne ved at vinde All England.

Den 26-årige fynbo fejrede triumfen ved at tage sin trøje over hovedet. Og her var Axelsens brystvorter dækket over med to stykker sportstape, hvilket har skabt en smule forvirring.

Det var en tydeligt rørt Axelsen efter den store triumf.

Hvorfor? Var det et mediestunt? Er han blevet opereret? Har han en piercing i den ene brystvort? Spørgsmålene var mange efter finalen, men årsagen er faktisk ganske simpel.

- Til All England havde jeg fået et hvidt sæt, som min sponsor Yonex gerne ville have, jeg spillede i. Og de havde ikke vasket de her nye trøjer. Så da jeg de første par dage stod og varmede op med de her trøjer, kunne jeg godt mærke, at mine nipples brændte en lille smule.

- Den polo dér, den rev en del. Og det tror jeg, at der er mange sportsfolk, der kender til. Så jeg satte lidt tape på, så det ikke blev et problem under kampen, siger Axelsen til Natholdets facebookprogram 'Breinholts Corona Service'.

All England-vinderen fortæller også, at det normalt ikke er et problem. Årsagen skal altså antageligvis findes i, at trøjerne var helt nye og ikke havde været vasket inden brug.

'Det ville se en lille smule sjovt ud'

Sejrens glæde var ikke til at tage fejl af. Forståeligt nok. Axelsen var den første danske herresingle til at vinde den prestigefyldte turnering siden Peter Gade i 1999.

At trøjen derfor blev flået af, virker som en naturlig reaktion. Og det var derfor først, da trøjen var fløjet af, at Axelsen tænkte over sin mindre besynderlige påklædning.

- Jeg tænkte godt over det, da jeg havde smidt trøjen, at det måske ville se en lille smule sjovt ud, lyder det fra Axelsen i programmet.

Viktor Axelsen var overbevisende i finalen, som han vandt i to sæt over taiwanske Chou Tien-Chen, der var førsteseedet i turneringen.

Interviewet med Viktor Axelsen er på engelsk. Video: TV 2 SPORT