Badminton

Coronavirus udskyder hold-VM i Danmark

Viktor Axelsen og Danmark ved Thomas Cup i 2018.  Lillian Suwanrumpha / Ritzau Scanpix

VM for hold, der skal afholdes i Aarhus, er fredag blevet udskudt med tre måneder.

For første gang i historien skal Danmark i år være værter for hold-VM i badminton.

Men det vil ikke længere blive afviklet i perioden den 16.-24. maj, som planen hidtil har været.

Det betyder, at man ikke kan forberede sig til Thomas- og Uber Cup på samme måde, som man normalt ville gøre

Jim Laugesen

Grundet den aktuelle udbredelse af coronavirus i store dele af verden, har det internationale badmintonforbund, BWF, i samarbejde med de danske arrangører fredag valgt at udsætte dette års VM for hold, der skal afvikles i Ceres Arena i Aarhus.

Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Thomas- og Uber Cup, der er de officielle navne på henholdvis herrernes og kvindernes hold-VM, vil i stedet blive rykket til den 15.-23. august.

- På den ene side kan jeg sige, at det ikke har været nemt at tage beslutningen, da vi ved, at mange har set frem til verdensmesterskabet, men på den anden side har det været nødvendigt. Sikkerheds- og sundhedshensyn kommer altid i første række, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, og fortsætter:

- Nu vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få logistik og praktik til at gå op i en højere enhed, så spillere, trænere, frivillige og fans fortsat får en folkefest. Nu bare i august i stedet for maj.

OL kan ødelægge forberedelserne til hold-VM

Det betyder, at de to turneringer nu vil blive afholdt i ugerne efter sommerens OL i Tokyo, og det kommer til at få konsekvenser for mesterskaberne i Danmark.

Det vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det er normalt en event, som man virkelig træner op til. Men her er tilfældet, at der er en event før i form af et OL. Hvis der kommer et OL, så er det større. Det betyder, at man ikke kan forberede sig til Thomas- og Uber Cup på samme måde, som man normalt ville gøre. Mange har trænet op til OL i lang tid, og det vil man mærke bagefter.

Efterårets kalender bliver presset

Med Thomas- og Uber Cup i slutningen af august vil efterårets kalender nu også blive præget, da spillerne ikke vil få den planlagte pause efter OL.

- Det bliver totalt presset. Man vil se mange forskellige resultater, og man vil se mange overraskelser. Alle dem, der har satset på OL vil ikke være klar til at komme ud og spille mange turneringer bagefter. Jeg tror, der kommer mange afbud til turneringerne efter Thomas- og Uber Cup. Det er fysisk for hårdt, siger Jim Laugesen.

Danmarks herrer har vundet Thomas Cup en enkelt gang. Det skete i 2016. Kvinderne har aldrig tidligere vundet Uber Cup, men er tre gange blevet nummer to.

Tidligere fredag meddelte det europæiske badminton forbund, Badminton Europe, at også det individuelle EM i slutningen af april er blevet udskudt. I samme ombæring skrev forbundet, at de endnu ikke ved, om mesterskabet vil blive rykket til en senere dato.