EM i badminton er udskudt

EM i badminton bliver ikke afviklet som planlagt i april. Det vides ikke, hvornår turneringen i stedet skal spilles.

EM i badminton, der skulle have været afviklet fra den 21.-26. april i Ukraine, er blevet udskudt grundet coronavirus.

Det oplyser Badminton Europe i en pressemeddelelse fredag, der samtidig ikke ved, om det er muligt at få europamesterskaberne afviklet senere på sæsonen.

- Helbredet hos udøverne, tilskuerne, de frivillige og alle andre folk ved mesterskaberne kommer før sport. Mit håb er, at vi kan finde en dato senere på året, hvor mesterskabet kan finde sted, fortæller generelsekretær i Badminton Europe, Brian Agerbak.

Det er ikke overraskende den voldsomme stigning i smittede med coronavirus i Europa, der har fået arrangørerne til at udsætte dette års EM.

I mandags valgte det Internationale Badmintonforbund, BWF, at suspendere alle turneringer frem til den 12. april.

Dermed levede håbet om at afvikle EM altså kun i lige knap en uge, før de ukrainske arrangører i samråd med Badminton Europe besluttede sig for at udskyde turneringen på ubestemt tid.

- Vores land er meget kede af hele situationen, da vi virkelig gerne ville være værter for denne fantastiske begivenhed, siger præsidenten for det ukrainske badmintonforbund, Oleksii Dniprov.the global situation has stabilize

Med udskydelsen af EM skal vi nu efter alt at dømme frem til maj, før der igen kan afvikles badmintonturneringer fra øverste hylde.

I sidste uge blev den traditionsrige All England-turnering afviklet med tilskuere trods stor debat og påstyr.