Badminton

Axelsen har fået problemer for at se stort på 'latterlig regel' i All England-finale

Viktor Axelsen trodsede reglerne i All England-finalen, da han stillede op i samme trøjefarve som modstanderen.

Viktor Axelsen skrev sig i historiebøgerne, da han tidligere i marts vandt All England.

Turneringen er en af de største, mest historiske og prestigefyldte i badmintonkalenderen.

All England-finalen mellem Viktor Axelsen og Chou Tien-Chen blev dog også historisk af en anden grund.

BWF var ikke super tilfreds, og der har været lidt problemer med det efterfølgende

Viktor Axelsen

Da kampen blev sat i gang, blev tilskuerne mødt af et syn, hvor begge udøvere var iklædt hvidt tøj. Et yderst sjældent syn i badminton.

Begge spillere helt i hvidt ved All England-finalen.

Den bedste seedet spiller til en kamp får nemlig lov til at vælge farverne på sin trøje først, hvorefter modstanderen skal iklæde sig en spillerdragt i andre farver.

En latterlig regel

I All England-finalen valgte Axelsen at gå med et helt hvidt sæt, selvom Chou Tien-Chen i forvejen havde udvalgt sig den klassiske farve.

- Jeg gjorde det, fordi jeg havde spillet i hvidt hele turneringen, og jeg vidste også, hvor vigtigt det var for min sponsor, Yonex, at vi kørte det her tema.

- I den her situation synes jeg, at reglen er lidt latterlig. Det så godt ud, og til for eksempel Wimbledon (tennisturnering, red.) spiller alle i hvidt, siger Viktor Axelsen i TV 2 SPORTs videopodcast 'Hjemmefra: Sådan oplevede Axelsen All England-triumfen', som kan ses på TV 2 PLAY.

Den danske badmintonstjerne er altså ikke tilfreds med reglen, der forbyder ham at spille i samme farve som sin modstander. For som han siger, så "kan folk hjemme i stuerne nok godt se, hvem ham danskeren er."

Derfor opfordrer Axelsen også til, at der til de lidt ekstraordinære turneringer som All England bør kunne laves specielle regler, der giver alle spillerne mulighed for at spille i hvidt tøj.

- Jeg synes bare, der er noget cool over det her med, at vi alle sammen spiller i det traditionelle hvide tøj. Og det ser jeg ingen grund til, at vi skal have bøder for.

Utilfredshed at spore hos BWF

Men selvom Axelsen er af den opfattelse, at tilskuerne godt kan se forskel, ændrer det ikke på det faktum, at en overtrædelse af regelsættet udløser en bøde.

Og et forbund, der langt fra jubler.

Situationen har således fået sig lidt af et efterspil hos det internationale badmintonforbund (BWF).

- BWF var ikke super tilfreds, og der har været lidt problemer med det efterfølgende. Men det tager jeg gerne for at stille op i det tøj, man har spillet i hele ugen. Og så synes jeg også, det var ret cool egentlig.

- Så jeg valgte at tage bøden, og længere er den egentlig ikke. Men de har påpeget, at de ikke mente, det var en super god måde at gøre det på.

Det var en bøde på 250 euro. Betaler Yonex ikke bare den?

- Det ved jeg ikke lige på nuværende tidspunkt. Jeg tænker ikke, det er noget, der går hen og bliver det store problem, lyder det fra en smilende dansk All England-vinder.

Skulle Axelsen ende med selv at betale bøden på de 250 euro, hvilket svarer til knap 2000 danske kroner, klarer han sig nok.

Bare i præmiepenge vandt den tidligere verdensmester på den gode side af en halv million danske kroner ved All England.