Badminton

Mads Conrad indstiller sin professionelle karriere

Mads Conrad indstiller sin karriere efter Thomas Cup 2020. Sportxpress / Scanpix Denmark

Mads Conrads internationale karriere nærmer sig en afslutning. Han stopper som professionel badmintonspiller efter Thomas Cup.

Mads Conrad indstiller sin professionelle karriere efter Thomas Cup på hjemmebane.

Det meddeler han i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

32-årige Mads Conrad-Petersen har i mange år været en del af verdenstoppen i herredouble. Først med Mads Kolding som makker og siden med Mathias Boe, der allerede har annonceret, at han lægger ketsjeren på hylden.

- Det har krævet mange overvejelser, men i bund og grund er jeg mentalt udkørt af så mange år på topplan. Det kræver fuld commitment at være professionel badmintonspiller, og det er jeg ikke længere villig til at ofre. Jeg er utrolig glad og tilfreds med det, jeg har opnået, og jeg har været super glad for livet som badmintonspiller. Nu vil jeg bare rigtig gerne kaste mig over noget nyt, siger Mads Conrad-Petersen i pressemeddelelsen.

Thomas Cup, der er VM for hold, skulle have været afholdt i Aarhus fra den 16. til den 24. maj. På grund af covid-19-pandemien er turneringen flyttet til den 15. til 23. august.

Det kan blive en drømmeafslutning for mig

Mads Conrad

Pandemien har også ført til en udsættelse af OL, der er flyttet fra 2020 til 2021.

- Siden januar har jeg været overbevist om, at jeg ville indstille karrieren i august, og det har været planen at melde det ud her efter All England. Det er ærgerligt, at OL er udskudt, men det er jeg helt afklaret med. Omvendt kan det blive en drømmeafslutning for mig at få venner og familie samt alle dem der har været en del af min karriere med ind til Thomas Cup. Det giver mig en klump i halsen faktisk. Det bliver meget specielt, og jeg glæder mig rigtig meget til det. Det er hele ens liv og identitet, der stopper i Ceres Arena, siger Mads Conrad.

I 2016 var Mads Conrad med til at vinde netop Thomas Cup, hvilket står som et af karrierens højdepunkter. Derudover har Conrad, der er vokset op i Askov tæt på Vejen, været europamester og stået i et hav af semifinaler og finaler i verdens største turneringer. Hans højeste placering på verdensranglisten er nummer fire.

Mads Conrad fortsætter med at spille badminton på et nationalt niveau. Han ventes at blive præsenteret i en klub i næste uge.

Tog en pause i 2018

Det er anden gang, Mads Conrad siger farvel til det nationale træningscenter i Brøndby. I 2018 valgte han at holde pause på ubestemt tid for at prioritere sin familie. I den forbindelse fik det mangeårige makkerskab med Mads Kolding en ende, og da han vendte tilbage cirka et år efter, var det sammen med Mathias Boe.

Boe har tidligere meldt ud, at han ville stoppe efter en eventuel kvalifikation til OL. Det var dog inden udsættelsen af både Thomas Cup og OL.

Siden marts 2019 har Conrad og Boe kæmpet sig igennem flere små turneringer for at skrabe point sammen til verdensranglisten og dermed sikre adgang til de store turneringer. Via sejre i Canada Open, Russia Open og Spanish International har duoen spillet sig op som nummer 18 på verdensranglisten. Deres seneste turnering var All England, hvor de blev slået ud i første runde.

Mathias Boe og Mads Conrad indstiller karrieren inden længe.