Badminton

Viktor Axelsen ser personlig fordel i OL-udsættelse

Selvom Viktor Axelsen har vist storform på det seneste, ser han det ikke nødvendigvis som en ulempe, at OL er blevet udskudt.

Sjældent har Viktor Axelsen været bedre.

For mindre end to uger siden vandt han All England. Tirsdag blev OL så udskudt.

Umiddelbart en ulempe for en storspillende dansk stjerne, men sådan ser han ikke på det. Tværtimod.

- Jeg synes, at det er en fordel. Jeg tror på, at jeg er en bedre badmintonspiller om et år, end jeg er nu. Det er klart, at der er alle mulige andre spillere, som også kan blive bedre.

- Men rent personligt tror jeg på, at jeg er en stærkere og mere komplet spiller næste år, siger Viktor Axelsen i TV 2 SPORTs videopodcast 'Hjemmefra: Sådan oplevede Axelsen All England-triumfen', som kan ses på TV 2 PLAY.

Også TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen tror, at den 24-årige fynbo kan få gavn af udsættelsen.

- Det giver måske lidt mere ro. Det bliver ikke så stresset her og nu, når OL er skubbet. Hvis jeg skal sige noget, så er det måske en fordel.

Skadet rival får mere tid

Det er dog ikke kun Viktor Axelsen, det kan blive en fordel for. Hans mangeårige rival Kento Momota får nemlig ekstra tid til at komme sig over den bilulykke, som han var ude for i januar.

- Det er helt sikkert også en fordel for ham, siger Viktor Axelsen.

Men det er ikke noget All England-mesteren bruger meget tid på at tænke over. Faktisk ser han gerne, at japaneren bliver helt klar.

- Jeg har det sådan, at de bedste spillere skal være med til OL. Han har haft en del uheld i løbet af sin karriere.

- Hvis man skal se kynisk på det, ville det måske være en fordel, at OL blev afholdt til sommer, hvor Momota ikke ville stå i fremragende form. Men jeg synes, at det er fair, at alle får lov til at forberede sig så godt som muligt.

Danskeren er i øjeblikket bagud med 14-2 i den indbyrdes statistik mod Kento Momota.