Badminton

Axelsen har svært ved at sidde stille: - Der er fire milliarder ting, jeg vil arbejde på

Viktor Axelsen og resten af spillerne i Badminton Danmark har ikke mulighed for at træne på klassisk vis med en fjerbold i hallen i øjeblikket.

De fleste unge knægte kender det nok: Det kan være svært at sidde stille ret længe ad gangen.

Men faktisk kender den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen det også. Lige nu har han nemlig ikke mulighed for at træne badminton i klassisk forstand med en ketcher i hallen.

Derfor er han nødt til at holde sig i gang på anden vis.

- Jeg har rigtig, rigtig svært ved at sidde stille i mere end en time ad gangen. Så jeg holder mig i gang, med alt det jeg kan.

- Jeg har fået nogle kettlebells og en spinningcykel ud i haven, siger Viktor Axelsen i videopodcasten 'Hjemmefra: Sådan oplevede Axelsen All England-triumfen', som kan ses på TV 2 PLAY.

Og selvom det giver ham en smule mere ro, at der er længe, til han skal i kamp igen, nager det ham selvsagt, at han ikke kan træne på en badmintonbane.

- Der er fire milliarder ting, jeg gerne vil arbejde med på banen. Så det er frustrerende. Men det er måske også meget sundt for en type som mig lige at få lidt ro på.

Fysisk træning og tid med familien

Verdens nummer fire fortæller, at han i stedet for badminton-delen har særligt fokus på at arbejde med sin fysik.

- Det er der, jeg prøver at rykke mig endnu mere. Det gælder også stabilitet og skadesforebygning. Jeg holder mig travlt beskæftiget og sørger for at få trænet et par timer om dagen.

Men situationen har ikke kun negative konsekvenser. Viktor Axelsen har nemlig mere tid til andet end badminton.

- Jeg ser det som en mulighed for at have mere tid sammen med min kæreste og min familie.

Faktisk hjælper hans kæreste også med at holde ham i gang. Og det handler ikke ligefrem om at vælge film på Netflix.

- Jeg kan spille lidt op ad en væg med en tung ketcher, og så har jeg spillet med min kæreste Nathalia ude i haven og nede i kælderen, siger Viktor Axelsen.

Badminton Danmark har valgt at afblæse al træning efter udskydelsen af OL.