Badmintonforbund suspenderer store turneringer i de kommende måneder

16x9
Viktor Axelsen og de andre danske badmintonspillere må vente længe endnu med at komme i aktion. Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Det Internationale Badmintonforbund har valgt at suspendere en række turneringer frem til august.

Vi skal vente helt til august, før vi igen får verdens bedste badmintonspillere i aktion i de største turneringer.

Mandag har Det Internationale Badmintonforbund, BWF, nemlig besluttet at suspendere flere store turneringer i maj, juni og juli. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

- Helbred og sikkerhed hos atleterne, officials og resten af badmintonverden er fortsat den vigtigste prioritet, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vores tanker er hos alle, der er påvirket af denne globale pandemi, og vi opfordrer alle til at blive hjemme og holde sig i sikkerhed.

Dermed bliver den store turnering Indonesia Open i juni ikke afviklet som planlagt. Det er ellers en turnering, der rangerer på samme niveau som All England.

Derudover er Thailand Open, Russia Open og Australian Open ligeledes suspenderet.

BWF har fastfrosset verdensranglisten

Det er ikke første gang, Det Internationale Badmintonforbund må lave om i planerne.

I sidste uge oplyste forbundet ligeledes i en pressemeddelelse, at verdensranglisterne bliver fastfrosset grundet de mange udskydelser og aflysninger, coronakrisen har medført.

Mandag oplyser BWF ligeledes, at de er i fuld gang med at se på, hvordan kvalifikationen til OL skal foregå, efter de Olympiske Lege i Tokyo blev udskudt til næste sommer.