Coronavirus

Slem skade for Antonsen kommer på godt tidspunkt: - Det er held i uheld

Anders Antonsen er overbevist om, at han kommer til at stå stærkere til OL, efter legene er udskudt til sommeren 2021.

37 dage er det siden, at Anders Antonsen forlod Arena Birmingham i kørestol.

Med hævet ankel måtte han trække sig fra sin første semifinale i den prestigefyldte turnering All England.

I betragtning af han ikke kunne stå på sin højre fod, slap han dog nådigt, da scanningen efterfølgende viste forstrukket ledbånd.

Siden da har han kæmpet for at komme tilbage. Men coronapandemien har gjort det besværligt. For han har ikke kunnet få fysisk hjælp af andre.

- Jeg har haft et forløb med fysioterapeut Michael Ries over Facetime og fået nye øvelser ret ofte, men jeg har ikke fået noget behandling. Så jeg har brugt en slags laserstick til at hjælpe på vej med helingen, fortæller han i TV 2 Badmintons seneste videopodcast.

Genoptræningen har bestået af øvelser hjemme fra stuen. Først elastikøvelser, så skulle balancen trænes, mens det nu står på étbensspring forlæns, sidelæns og baglæns.

Når jeg ved, at situationen er sådan her, så er det lidt held i uheld

Anders Antonsen

Fleksibiliteten er der fortsat ikke, men det varer ikke længe.

- Det går fremad med foden, så om et par uger tror jeg, at jeg er klar til at kunne bevæge mig lidt på banen igen. Det går den rigtige vej, fortæller han.

God til comeback

Skaden kommer på et specielt tidspunkt. For mens han kæmper for at komme tilbage, så må hans kollegaer vente utålmodigt på, at turneringerne igen bliver spillet. På grund af faren for coronasmitte har det internationale badmintonforbund, BWF, suspenderet turneringerne på World Touren frem til august.

Ganske vist har de danske landsholdsspillere fået lov til at genoptage haltræningen i Nationale Elite Træningscenter (NETC), men det er under meget strikse forhold. Hvilket betyder, at det er langt fra den normale hårde træning.

På den måde kommer skadespausen bestemt ikke på det værste tidspunkt for verdensranglistens nummer tre i herresingle.

- Jeg havde nok været mere rastløs inde i kroppen, hvis jeg vidste, der var en træning i gang. Men når jeg ved, at situationen er sådan her, så er det lidt held i uheld. Nu har jeg fin tid til at komme tilbage på 100 procent, siger fortæller Antonsen.

Fysikken får størst fokus

Inden sæsonen begyndte var OL i Tokyo og Thomas Cup (VM for hold) nogle af de store mål for Antonsen. I mellemtiden er OL udskudt til næste år, mens Thomas Cup i første omgang er udskudt til august.

Med risikoen for at den og mange andre turneringer bliver udskudt yderligere, holder VM-finalisten fra sidste år igen med at spå om sæsonmål.

I stedet vil han bruge den specielle pause på at give sig selv endnu bedre forudsætninger, når turneringerne bliver sat i gang igen.

- Mit fokus kommer til at være på at udvikle mig rent fysisk. Pausen skal virkelig bruges på at blive stærkere. Det er ikke altid det nemmeste at bygge på sin fysik og spil, når vi tit bliver afbrudt af turneringer.

- Hvis vi har tre ugers træningsforløb i træk, så er det en god periode. Nu har vi måske et halvt år. Så det skal virkelig udnyttes til at have nogle rigtig gode træningsperioder. Jeg tror også, det kommer til at gavne mit spil på den anden side, hvis jeg får brugt den her periode rigtigt.

Anders Antonsen måtte trække sig fra semifinaleopgøret mod Chou Tien Chen.

Så du kommer til at stå stærkere til OL næste år?

- Det gør jeg 100 procent.

OL-udsættelse er positivt

Det er langt fra kun en skadet Antonsen, som mener, at OL-udsættelsen er til gavn.

Tidligere har All England-vinderen fra i år, Viktor Axelsen, udtalt, at han ser ser det som en personlig fordel, at OL først afvikles næste år.

Den holdning deler den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

- Det er absolut positivt. Jeg føler, at vi generelt med vores bedste spillere lægger på hvert år, og der, hvor vi ikke er konkurrencedygtige, kan vi bruge tiden rigtig gunstigt de næste små 12 måneder, siger landstræneren i TV 2 Badmintons videopodcast.

OL i Tokyo var oprindelig sat til at begynde i slutningen af juli i år. I stedet bliver det afholdt næste år fra 23. juli - 8. august.