Badminton

Dansk stjerne dropper VM i Danmark - stopper karrieren øjeblikkeligt

Badmintonspilleren Mathias Boe havde meldt ud, at VM for hold eller et muligt OL ville blive hans sidste turnering. Nu stopper han karrieren før tid.

39-årige Mathias Boe ledte efter det perfekte stop på en lang og glorværdig karriere, men midt i "afskeden" forsvandt motivationen.

OL- og VM-sølvvinderen har derfor taget en beslutning om at stoppe karrieren med øjeblikkelig virkning. Det oplyser han i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Jeg er ikke smidig som en panter mere

Mathias Boe

Dermed bliver afslutningen hverken et muligt OL, som dog er udskudt et år, eller VM for hold (Thomas Cup, red.) på hjemmebane i Aarhus. Mathias Boe fortalte ellers til TV 2 SPORT i februar, at det var karrierens sidste to højdepunkter, men udmeldingen havde ikke den effekt, som Boe selv havde forventet.

- Jeg troede, det kunne give mig motivation til at give mig 100 procent de sidste par måneder, men det har desværre haft den modsatte effekt. Jeg har mærket, at jeg ikke har været der fuldstændig. Hverken til træning eller til kamp. Jeg har ikke haft mine tanker det rigtige sted. Mentalt er jeg simpelthen for udmattet.

- Jeg har i hele min karriere haft det krav til mig selv, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at blive den bedste badmintonspiller, jeg kan blive. Men det har jeg ikke kunnet gøre det sidste stykke tid. Derfor er det på tide at stoppe, siger Mathias Boe.

Traf beslutningen inden All England

Doublespilleren nåede at være en del af den nationale landsholdstræning i 20 år, og han var i mere end et årti en dominerende faktor inden for herredouble og badmintonverdenen generelt. Lige nu opholder han sig i Indien hos kæresten, hvor parret er tvunget til at blive indenfor under lockdown grundet coronakrisen.

Mathias Boe slår fast i torsdagens besked om karrierestoppet, at beslutningen intet har med corona-situationen at gøre. Faktisk traf han beslutningen allerede få uger efter udmeldingen i februar - inden All England, men den manglende træning ville formentlig heller ikke have været til gavn for Boe.

- Jeg ville heller aldrig komme i gang igen efter en måned væk fra hallen. Jeg er ikke smidig som en panter mere, og når man har nået min alder, så skal der noget specielt til for at holde sig i gang.

- Jeg fortalte min træner Jakob Høi og min makker Mads Conrad om min beslutning umiddelbart efter All England. Jeg tror, de blev en anelse overrasket, men jeg synes også, at de begge havde en forståelse for min beslutning, siger Mathias Boe.

Selvom Badminton Danmark nu mister en potentiel brik til VM-holdet, når Thomas Cup skal afvikles, så møder beslutningen forståelse.

- Det er en epoke, der er slut, og selvom det er vemodigt, er det også helt i Mathias´ ånd, at han selv træffer beslutningen om at stoppe sin internationale karriere, siger sportschef Jens Meibom.

"En mærkelig følelse at være stoppet"

En af verdens bedste doublespillere gennem en årrække har nu sat sidste punktum på et cv, der byder på flere store resultater. De fleste af dem opnåede han sammen med Carsten Mogensen.

På den individuelle scene har de blandt andet vundet OL-sølv, VM-sølv og -bronze, sæsonfinalen tre år i træk (2010-2012), All England i 2011 og 2015 samt et hav af Super Series-titler, inden det blev til World Touren, som vi kender i dag.

- Det er selvfølgelig en mærkelig følelse at være stoppet. Jeg tænker ind imellem tilbage på nogle af de store øjeblikke og savner dem. Men det gjorde jeg også, mens jeg stadig var aktiv, så der er ikke meget forskel. Mest af alt er jeg faktisk lettet over, at det er slut. Mentalt er der ikke mere at skyde med, slutter Mathias Boe sine ord i pressemeddelelsen.

Flere store personligheder i badmintonsporten har udtalt sig særdeles positivt om Mathias Boe og Carsten Mogensens makkerskab. Video: TV 2 Sport

Sammen med resten af det danske landshold opnåede han det ypperste og historiske Thomas Cup-guld i 2016 (VM for herrehold, red), ligesom han også to gange har vundet metal i form af sølv og bronze ved VM for blandede hold.

Fremtiden med en kæreste i Indien

Om fremtiden har Mathias Boe åbnet for, at han nu skal leve et civilt liv uden for badmintonbanen med sin indiske kæreste Taapsee Pannu, der er en populær skuespiller i Bollywood.

Sammen med hende er Boe ejer af holdet Pune 7aces i den indiske badmintonliga, PBL, hvor danskeren agerede træner/manager i år. Og det kan være derude, næste udfordring venter.

- Indien er generelt bare et spændende marked - også omkring badminton. Så måske er det muligt at lave noget inden for min sportsgren, men det er bare nogle løse idéer, så der er ikke noget konkret. Det bliver i hvert fald derude, min fremtid vil være, sagde Boe i februar til TV 2 SPORT.

Få hele historien om Mathias Boes lange karriere. Det omhandler både de største triumfer, glippede muligheder for VM-guld, makkerskabet med Carsten Mogensen, der fik en grim afslutning, og ikke mindst de mange tanker om fremtiden med en kæreste i Indien: