Badminton

Eksperter hylder 'unik' badmintonprofil efter karrierestop

Sammen med makkeren Carsten Mogensen (tv.) blev Mathias Boe i mange år regnet som en af verdens bedste herredoubler. Sportxpress / Ritzau Scanpix

Mathias Boes præstationer på banen er bestemt ikke gået ubemærket hen.

VM- og OL-medaljer samt All England-titlen to gange.

Det er bare et udsnit af, hvad Mathias Boe nåede at vinde, inden han torsdag valgte at stoppe karrieren med øjeblikkelig virkning.

Det er nok tiden til, at han stopper, og det er en god beslutning

Joachim Fischer, badmintonekspert TV 2 SPORT

Derfor får han nu også store roser for sin fornemme karriere.

- Det er en af de helt store. Det er der ingen tvivl om. Det er en, der har sat standarden i herredouble i en lang årrække. Sammen med Carsten Mogensen har han haft en gigantisk karriere, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

Ekspert Jim Laugesen holder sig heller ikke tilbage, når han skal beskrive, hvad det er for en kapacitet, der har spillet sin sidste badmintonkamp.

- Han er en helt speciel herredoublespiller. Det var på mange måder ham, der satte standarden for, hvordan der bliver spillet i dag. Det er noget unikt i dansk badminton, der stopper, siger Jim Laugesen.

Den rette beslutning

Mathias Boe fortalte til TV 2 SPORT i februar, at karrieren ideelt set ville stoppe med et OL eller VM for hold.

Men efter de mange udskydelser, har han ikke kunne finde lysten.

- Jeg troede, det kunne give mig motivation til at give mig 100 procent de sidste par måneder, men det har desværre haft den modsatte effekt. Jeg har mærket, at jeg ikke har været der fuldstændig, lød det fra Mathias Boe torsdag.

Derfor mener Joachim Fischer også, at det er den rette beslutning at lægge badmintonketcheren på hylden nu.

- Det er nok tiden til, at han stopper, og det er en god beslutning. Men det er virkelig en af de helt store, der træder af, siger eksperten.

Doublespilleren nåede at være en del af den nationale landsholdstræning i 20 år.