Badminton

Stjerne er bekymret - men forbund holder fast i Final 4-plan

Team Skælskør-Slagelse vandt sidste års DM-titel i Badmintonligaen. Holdet er ikke blandt semifinalister i årets turnering. TV 2 SPORT

Ingen grund til at aflyse Final 4-stævne i juni endnu, siger Badminton Danmark.

Der er stadig nogle store knaster, som skal høvles af vejen, før kulminationen på Badmintonligaen, det såkaldte Final 4-stævne, kan blive afviklet. Men håbet lever for Badminton Danmark, som derfor afventer situationen, før en eventuel aflysning kan komme på tale.

Det nye Final 4-format er allerede blevet udsat fra midten af april til 4. og 5. juni. Her skal de fire semifinalister Vendsyssel, Greve, Solrød og Højbjerg over to dage dyste om DM-titlen i Brøndby Hallen.

Jeg er bekymret på vores holds vegne i forhold til, om vi kan få vores udenlandske spillere til Danmark

Christinna Pedersen

Det vil i så fald blive én af meget få hjemlige sportskonkurrencer på eliteniveau, som ikke bliver lagt ned af corona-krisen. Alle andre store holdsportsgrene som håndbold, ishockey og basketball har allerede aflyst resten af sæsonen, hvorimod de bedste fodboldrækker planlægger efter en genopstart i maj eller juni.

Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, kan vente et par uger, før han skal træffe en afgørelse.

- Vi skal hen omkring 10. maj, før vi kan sige noget med sikkerhed. Vores interne deadline er 15. maj, hvor vi senest skal tage en beslutning. Hvis ikke vi har en afklaring på det tidspunkt, så kigger vi ind i en aflysning. Men vi håber, at tingene udvikler sig positivt, siger Bo Jensen til TV 2 SPORT.

Tre ting står i vejen

Ligesom alle andre i Danmark afventer han regeringens planer for en yderligere åbning af landet efter 10. maj. Det er for det første forbuddet mod indendørstræning og dernæst forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer, som lige nu spænder ben for Final 4-stævnet.

Spillere, trænere, dommere og linjedommere, forbundets egne folk og tv-produktionshold skal kunne komme ind i Brøndby Hallen, og Bo Jensen skønner, at det mindst kræver 50 personer i hallen, hvis Final 4 skal afholdes.

Og så er der for det tredje usikkerheden om, hvorvidt klubbernes udenlandske spillere kan rejse ind i Danmark og retur til deres hjemlande.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl efter deres sejr i damedouble ved All England i 2018

Et spørgsmål, der vækker panderynker hos en af ligaens største profiler, den tidligere All England-vinder Christinna Pedersen fra Vendsyssel.

- Jeg er bekymret på vores holds vegne i forhold til, om vi kan få vores udenlandske spillere til Danmark. Har vi ikke dem, kan vi på ingen måde gøre os til et Final 4-stævne, påpeger Christinna Pedersen over for TV 2 SPORT.

Den problematik tager Badminton Danmark meget seriøst, fastslår Bo Jensen.

- Det vil ikke give mening at afholde Final 4, hvis et eller flere af holdene stiller stærkt svækkede op, fordi man ikke kan få sine udenlandske spillere ind i landet. Hvis det bliver den sidste nød, som det ikke lykkes at knække, så er vi også ude i en aflysning, vil jeg tro, lyder det fra Bo Jensen.

Spillere mangler træning

Hvis spillerne får lov til at vende tilbage til haltræningen 11. maj, som er skæringsdatoen for regeringens nuværende genåbningsplan, er der meget arbejde forude for at blive skarp til Final 4.

Selv for en tidligere OL- og VM-finalist som Christinna Pedersen.

- Vi må ikke være alt for ivrige og forsøge at indhente det tabte. Vi har gjort, hvad der er muligt uden for banen for at holde os i form, men det er noget andet at stå i en kampsituation, mener Christinna Pedersen.

Sammen med sin vante makker Kamilla Rytter Juhl udgør Christinna Pedersen en væsentlig del af Vendsyssels titeldrømme, men med sine 33 år mærker hun alderens udfordringer under corona-pausen.

- Vi skal have respekt for, at vores kroppe er blevet nogle år ældre, og derfor bliver det en kamp mod tiden for at komme helt op på det badmintonmæssige niveau, vi ønsker, forud for så vigtig en weekend for klubben, siger Christinna Pedersen.

Tilskuere spøger i afgørelse

Selv hvis de tre førnævnte punkter ender med at blive løst, er der stadig usikkerheden om antallet af tilskuere i Brøndby Hallen.

Med den nuværende sundhedskrise taget i betragtning er det ifølge Bo Jensen kun realistisk at ønske sig ”en smule stemning på lægterne”, og derfor kan fraværet af tilskuere få afgørende betydning for, om Final 4 bliver afholdt.

- Det er et scenarie, at vi kan afvikle stævnet uden tilskuere, men om vi vil gøre det, har vi ikke lagt os fast på endnu. Vi vil drøfte med klubberne, om de føler, at det vil give mening med Final 4 uden tilskuere, hvis det skulle komme dertil, siger Bo Jensen.

Foreløbig krydser han fingre og holder tæt kontakt med Danmarks Idrætsforbund i håbet om snart at få en afklaring på de fremtidige vilkår for eliteidræt.