Badminton

Hold-VM igen udskudt - sikrer to vilde badminton-uger i oktober

Thomas og Uber Cup bliver flyttet til 3.-11. oktober. Johannes Eisele / Scanpix Denmark

Badminton Danmark må endnu en gang udskyde Thomas Cup og Uber Cup i Aarhus. Nu bliver hold-VM afholdt i ugen før Denmark Open.

Ventetiden bliver forlænget med knap et halvt år i forhold til den oprindelige plan, men så er der til gengæld også lagt op til et brag af en oktoberfest i badminton, når verdenseliten gæster Aarhus og Odense i løbet af to uger.

For Badminton Danmark og det internationale badmintonforbund, BWF, har netop meddelt, at de endnu en gang har udskudt Thomas Cup og Uber Cup, der er de officielle betegnelser for verdensmesterskabet for herre- og damelandshold, så de nye datoer nu hedder 3.-11. oktober.

Den efterfølgende uge vil verdensstjernerne fortsætte til Odense, hvor Denmark Open fastholder sin nuværende placering i efterårsferien.

Det er den fortsatte usikkerhed omkring den globale coronakrise, der tvinger forbundene til atter at udsætte Thomas og Uber Cup. Mesterskabet var i forvejen flyttet fra maj til august, men de danske myndigheders forbud mod større forsamlinger frem til 31. august har spændt ben for den plan.

- Det er selvfølgelig trist, at vi igen må rykke Thomas og Uber Cup, men vi gør det selvfølgelig, så vi har størst mulig chance for at afholde verdensmesterskabet foran et talstærkt publikum samtidig med, at vi overholder de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger og eventuelle restriktioner, siger Bo Jensen, der er direktør i Badminton Danmark, i en pressemeddelelse.

Håber på tilskuere

Det er første gang i historien, at Danmark er vært for Thomas og Uber Cup, og udsigten til at afholde et så prestigefuld event for tomme tribuner i Aarhus har Badminton Danmark reageret på.

- Vi håber, at vi til oktober har mulighed for at åbne for så mange badmintonfans som muligt, og vi fortsætter nu arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for spillere, trænere, frivillige og fans, så de fortsat får en folkefest i Aarhus, siger Bo Jensen.

I 2016 vandt Danmark for første gang Thomas Cup med finalesejr over Indonesien.

Udskydelsen fra august til oktober giver desuden arrangørerne bedre betingelser for, at corona-pandemien kommer under global kontrol.

- Vi overvåger selvfølgelig stadig situationen, hvis der skulle ske nyt, men for nu er vi fortrøstningsfulde over for, at vi kan afholde et sikkert og succesfuldt verdensmesterskab, siger BWF’s generalsekretær, Thomas Lund, i pressemeddelelsen.

Stjernedrys i to uger

Nok har badmintonfans abstinenser i øjeblikket, da alle turneringer på World Touren er aflyst frem til september. Men der bliver rig mulighed for at opleve navne som Viktor Axelsen, Kento Momota og Tai Tzu-ying på tætteste hold i oktober.

Der går bare to dage fra finalerne ved Thomas og Uber Cup i Aarhus til den første fjerbold bliver servet over nettet ved første runde af Denmark Open i Odense.

To uger i træk vil verdens bedste spillere dyste om VM-titlen og Super 750-sejren på dansk grund.

- Det giver os naturligvis en række andre udfordringer for slet ikke at tale om en masse ekstraarbejde med to så store events i direkte forlængelse af hinanden. Men hele organisationen løber gerne de ekstra kilometer for at sikre vores mange fans den helt unikke oplevelse, som det er at se verdens bedste spillere i aktion for deres land, forsikrer Bo Jensen.

Både Thomas og Uber Cup samt Denmark Open kan ses på TV 2 SPORT til oktober.