Badminton

Final 4 i opløsning: Klubber ønsker ikke at spille

Vendsyssel Elite Badminton og Greve Badminton er af flere forskellige årsager ikke interesseret i at spille badmintonsemifinalerne, Final 4.

Sæsonens klimaks i dansk klubbadminton kan blive noget af en skuffelse.

For to ud af de fire hold, der har kvalificeret sig til sæsonens Final 4, ser ikke ud til at stille op.

Greve har sendt fem punkter til Badminton Danmark som begrundelse for deres afbud, men forbundet er endnu ikke vendt tilbage.

Hvis de ikke gør det, bliver der ikke ændret på Greves beslutning.

Det fortæller klubbens formand, Helle Holm.

- Der er flere årsager til beslutningen. Det er et spørgsmål om spillernes sikkerhed her i forbindelse med covid-19, hvor vi også skal have garanti for, at alle – både danske og udenlandske spillere – kan blive testet. Jeg vil gerne have et setup som med Superligaen, hvor der foretages organiserede tests.

- Derudover har vi spillere rundt omkring i Europa, som vi skal have til Danmark. De kan risikere at få flere stop, hvor de risikerer smitte. Det har jeg ikke lyst til, de kommer til Danmark med, og jeg vil heller ikke risikere at få det til Greve Badmintonklub, oplyser formanden til TV 2 SPORT.

Stort økonomisk problem

Badminton Danmark har meddelt klubberne, at deres udenlandske spillere godt kan komme til Danmark og spille, fordi de har et godkendt indrejseformål.

Som jeg ser det, er det 99,9 procent sikkert, at vi ikke spiller

Jan R. Jensen, formand Vendsyssel Elite Badminton

Forbundets direktør, Bo Jensen, oplyser til Nordjyske, at det er blevet bekræftet over for Danmarks Idrætsforbund af politiet, der administrerer grænsekontrollen og indrejsetilladelserne.

Problemet for Greve er, når spillerne så skal den anden vej. For de kan ikke få garanti for, at spillerne kan komme hjem igen til dere respektive lande.

- Det er et stort problem for os. Vi står med en økonomisk udfordring i det her, og hvis spillerne ikke kan komme hjem, så risikerer vi at have spillere hængende i Greve i flere uger. Hvor skal vi have dem?

- Vi risikerer udgifter, vi ikke kan dække. Så hele situationen skaber utryghed for os som klub med en presset økonomi. Og ja, så kan vi søge hjælpepakker, men det dækker ikke den udgift, vi risikerer at få, når vi samtidig også mister indtægt fra andre arrangementer sommeren over.

Ikke besværet værd

Det er ikke kun hos Greve, der er bekymringer omkring de udenlandske spillere.

I det nordlige Jylland hos Vendsyssel Elite Badminton fortæller formanden, Jan R. Jensen, at rigtig meget tyder på, at de heller ikke stiller op til Final 4. Ikke som tingene er lige nu.

- Vi skal give svar til forbundet senest fredag, og der skal ske noget drastisk inden da, hvis vi skal ændre mening og dukke op. Som jeg ser det, er det 99,9 procent sikkert, at vi ikke spiller, siger formanden til Nordjyske og efterlyser hjælp og oplysninger om særligt det logistiske.

- Herfra har forbundet kastet ansvaret fra sig, og det vil sige, at vi selv skal til at finde ud af med vores skotte, vores kroat, vores hollændere og så videre, hvordan de skal komme til landet. Hvor mange fly skal de med? Skal de gå i 14 dages karantæne? Også, når de kommer hjem igen? Det er simpelthen ikke alt det besvær værd, vi som primært frivillig klub skal lægge i det.

TV 2 SPORT har været i kontakt med de to andre klubber, Solrød Strand og Højbjerg. Sidstnævnte oplyser, at de vil stille op, mens Solrød endnu ikke har truffet en endelig beslutning.

Greve sluttede på førstepladsen i grundspillet og valgte at møde Solrød Strand i den ene semifinale, mens Vendsyssel Elite Badminton skulle møde Højbjerg.

Final 4 bliver afholdt den 19. og 20. juni.