Badminton

Træner langer ud efter konkurrenter: - Det er mega pinligt

Højbjerg retter en skarp kritik mod Final 4-konkurrenter, hvis de ikke har tænkt sig at stille op.

Der er ingen tøven hos Michael Kjeldsen, når han skal forholde sig til næste måneds Final 4.

- Vi vil selvfølgelig spille. Vi er 100 procent klar, og vi har på ingen måde overvejet andet, siger cheftræner i Højbjerg Badminton Klub til TV 2 SPORT.

En skærende kontrakt til to andre klubber, som har kvalificeret sig til semifinalerne i den danske klubturnerings højeste niveau.

Greve har udtalt, at de melder afbud, og Vendsyssel meddeler over for Nordjyske, at de med 99,9 procents sikkerhed også vil gøre det.

Hvis de beslutninger bliver officielle efter deadlinen i denne uge, så mener Kjeldsen, at det er under al kritik.

- Jeg synes, det er mega pinligt, hvis andre melder fra. I dagens Danmark står folk klar for at komme i gang med alverdens forskellige ting, og nu har vi været så heldige, at kulturministeriet åbner for, at Badmintonligaen som en af få ligaer kan spille. Så finder man alle mulige undskyldninger for ikke at spille.

Sikkerhed og økonomi

Cheftræneren erkender, at det sportsligt ikke er optimalt med den minimale optakt og træning. Men han pointerer, at det ikke er det vigtigste.

I stedet roser han Badminton Danmark for at have skabt en mulighed for, at klubberne kan få sine udenlandske spillere til kampene.

Det sker, fordi de har fået et lovligt indrejseformål. Ligesom de personer, der under coronapandemien arbejder i Danmark, selvom de bor i udlandet.

Det er en enestående chance for at markedsføre vores sponsorer

Michael Kjeldsen, cheftræner Højbjerg

Badminton Danmark arbejder desuden hårdt på at afvikle stævnet sikkerhedsmæssigt ansvarligt. Det har klubberne også fået besked om.

- I god tid inden Final 4 kampenes afvikling udsender vi naturligvis en detaljeret vejledning/manual, der tager udgangspunkt i de aktuelle anbefalinger, vejledninger og retningslinjer fra myndighederne på tidspunktet, som vi i samarbejde med myndighederne mener vil være nødvendige for afviklingen af kampene d. 19. og 20. juni.

- Vi vil som ansvarligt forbund naturligvis følge alle myndighedernes anvisninger for en sundhedsmæssig forsvarlig afvikling af kampene, siger direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen.

Ingen undskyldninger

Alligevel er det sikkerhedsmæssige noget, der bekymrer Greves formand, Helle Holm. Hun ønsker, at der bliver foretaget organiserede tests, ligesom der er arrangeret i Superligaen.

Men også økonomien har spillet ind i deres beslutning om at trække sig.

- Det er et stort problem for os. Vi står med en økonomisk udfordring i det her, og hvis de udenlandske spillere ikke kan komme hjem, så risikerer vi at have spillere hængende i Greve i flere uger. Hvor skal vi have dem?

- Vi risikerer udgifter, vi ikke kan dække. Så hele situationen skaber utryghed for os som klub med en presset økonomi. Og ja, så kan vi søge hjælpepakker, men det dækker ikke den udgift, vi risikerer at få, når vi samtidig også mister indtægt fra andre arrangementer sommeren over, siger Holm.

Greve og Solrød står til at møde hinanden i Final 4, mens Vendsyssel skal møde Højbjerg. Det kan dog blive ændret, hvis der kommer afbud.

Højbjerg er omvendt en af de klubber, som er skånet mest i denne situation med færrest udlændinge, der skal til landet.

Alligevel mener Michael Kjeldsen ikke, at det skal være en undskyldning for konkurrenterne.

- Jeg ved godt, jeg er den, der har det klart lettest, men jeg ville aldrig have taget en anderledes beslutning. Om jeg så skulle spille med mit andethold. Hvordan skulle jeg i denne tid kunne se mine sponsorer i øjnene, når der er åbnet for, at vi kan spille, og vi så ikke vil spille. Så er jeg da selv uden om at miste hele lortet, siger han.

Enestående chance for sponsorer

Final 4, som bliver afholdt over to dage, er ifølge Kjeldsen en unik mulighed for at vise sig frem.

Både for sponsorernes skyld og for fremtidige badmintonspillere.

- Når vi har fået grønt lys til at spille, så må vi også tage ansvaret på os, så vi kan inspirere og motivere alle andre badmintonspillere, der gerne vil i gang. TV står også klar til at vise Final 4, så det er en enestående chance for at markedsføre vores sponsorer, siger Kjeldsen og langer særligt ud efter deres rivaliserende jyske klub.

- I Vendsyssel promoverer man sig på at være et kommercielt foretagende, og så nægter man at stille op til omkring seks timers TV fordelt over to dage med sponsorer på TV og spilletøj. Det er simpelthen pinligt.

Skulle Greve og Vendsyssel dog ændre sin beslutning inden deadline, så hilser Kjeldsen den velkommen.

- Hvis de andre vælger at stille op, så synes jeg, de gør det helt rigtige, og så skal de ikke høre et ondt ord herfra.

Den sidste kvalificerede klub til Final 4 - Solrød Strand - har endnu ikke truffet en endelig beslutning.

Final 4 spilles den 19. og 20. juni og vises på TV 2 SPORT.