Badminton

Badminton Danmark vil fortsat afholde Final 4 trods afbud

Bo Jensen og Badminton Danmark vil fortsat afholde Final 4. Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark

Det bliver efter al sandsynlighed Skovshoved og Værløse, der erstatter Vendsyssel og Greve, der begge har meldt afbud til Final 4.

Forarbejdet til dette års Final 4 i badminton har været en uskøn proces.

Søndag meddelte Vendsyssel og Greve endeligt, at de ikke kommer til at stille op ved Final 4, da de ikke ville ”spille hasard med spillernes helbred,” som Jacob Høyer Filt Juhl, næstformand i Vendsyssel, beskrev det.

Badminton Danmark fortæller nu til TV 2 SPORT, at de fortsat agter at afholde Final 4 på trods af klubbernes afbud.

Direktøren i Badminton Danmark, Bo Jensen, fortæller, at invitationerne nu er gået videre til Skovshoved og Værløse, der blev nummer fem og seks i ligaens grundspil.

Da Vendsyssel og Greve var nummer et og to i ligaens grundspil, bliver det nu i stedet Højbjerg, der sluttede på en tredjeplads, der kan vælge sin modstander.

Bo Jensen understreger over for TV 2 SPORT, at Badminton Danmark i høj grad går op i spillernes sikkerhed og sundhed, og at de har forståelse for bekymringerne fra klubberne.

Sundhedsmæssige bekymringer

Årsagen til Vendsyssels og Greves afbud er blandt andet, at nogle af klubbernes spillere befinder sig flere steder i Europa, og det kan være problematisk at få dem til Danmark og ud af landet igen under coronapandemien.

Derudover er der bekymring om de sundhedsmæssige forhold i forhold til potentiel coronasmitte.

- Badminton Danmarks hovedbestyrelse er ærgerlig over afbuddene fra Vendsyssel og Greve og føler, at især anklagerne fra Vendsyssel for at spille hasard med spillernes helbred er uanstændige, skriver Bo Jensen i en sms til Ritzau efter et møde i hovedbestyrelsen mandag aften.

- Badminton Danmark tager alle deltageres sundhed og sikkerhed meget alvorligt i forhold til et Final 4-stævne og følger naturligvis sundhedsmyndighedernes krav og restriktioner 100 procent, således at afvikling sker sundhedsmæssigt forsvarligt.

Final 4-stævnet skal efter planen afholdes 19. og 20. juni i Brøndby Hallen.

Du kan se Final 4 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.