Badminton

Endnu en dansk stjerne dropper VM i Danmark og stopper øjeblikkeligt

Mads Conrad jubler her over en sejr i semifinalen ved Thomas Cup i 2018. Det blev hans sidste Thomas Cup i karrieren. Romeo Gacad / Scanpix Denmark

Den 32-årige doublespiller Mads Conrad har spillet sin sidste internationale turnering. Han fortsætter klubkarrieren i Greve.

Det danske herrelandshold i badminton skal efterhånden til at være opfindsomme, når doublekonstellationerne til Thomas Cup (VM for herrehold, red.) skal sammensættes på hjemmebane til oktober.

I sidste måned meddelte OL- og VM-sølvvinderen Mathias Boe, at han stoppede øjeblikkeligt, og nu følger Mads Conrad trop, efter Thomas Cup for anden gang er blevet udskudt - nu til oktober.

En "nu eller aldrig"-chance

Conrad havde ellers meddelt, at han først ville lægge ketcheren på hylden efter VM for hold, der for første gang i historien skal spilles i Danmark. Med fem måneder til karrierens sidste højdepunkt har doublespilleren dog fået et tilbud i civillivet, han har valgt at takke ja til.

- Mens Thomas Cup er blevet rykket, har jeg i mellemtiden fået en chance for at begynde i Lokalbolig i Hillerød, hvor jeg skal udvikle mig til ejendomsmægler i et fantastisk team, som jeg synes, jeg passer perfekt ind i.

- Det var en chance, som var nu eller aldrig, så jeg valgte at slå til. Nu håber jeg, at jeg kan bruges til noget andet end at spille badminton, og det bliver spændende at skulle ud i den virkelige verden, siger Mads Conrad i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Badminton Danmark ærgrer sig

Det var allerede i slutningen af marts, Mads Conrad offentliggjorde, at den internationale karriere nærmede sig en afslutning. Efter mange år på topplan var han mentalt udkørt, men tiden - og pausen - under coronavirus var med til at slå det sidste søm i kisten.

- Coronavirus har spillet ind på den måde, at jeg jo ikke kan vide, hvordan situationen kunne se ud i oktober efter Thomas Cup. Så det handlede for mig om at slå til nu.

Med Mads Conrads exit mister Badminton Danmark og herrelandsholdet en vigtig brik i puslespillet, hvor Danmark til VM skal bruge to herredoubler i alle kampe. Umiddelbart står Kim Astrup og Anders Skaarup tilbage som det sikre valg, men derfra er det nu svært at pege på den oplagte afløser til Conrad, når Mathias Boe også er stoppet.

- Vi er ærgerlige over, at Mads har valgt at stoppe hos os allerede nu. Han ville potentielt have været en vigtig brik på vores Thomas Cup-hold. Men det er klart, at for at blive en vigtig brik, skal man stå knivskarpt og være 100 procent committed til badminton, og hvis Mads ikke kan se sig selv i det, er det bedre at trække stikket nu.

- Det giver os god tid frem mod oktober til at finde de herredoublekonstellationer, der kan stille os bedst muligt i kampen om medaljer ved Thomas Cup, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

En del af triumfen i 2016

Den nu 32-årige Mads Conrad blev en del af landsholdet og elitetræningen tilbage i 2009, hvor han har været siden med undtagelse af en pause fra november 2018 til marts 2019.

Han spillede i mange år sammen med Mads Kolding, med hvem han nåede tre All England-semifinaler og en placering som nummer fire på verdensranglisten. Derudover var Conrad også en del af det historiske Thomas Cup-hold, der i 2016 sikrede dansk guld for første gang i historien.

Der bliver stadig tid til badminton ved siden af det nye job, når Mads Conrad fortsætter på nationalt plan i Greve Strand Badmintonklub.