Badminton

Danmark efterladt med 'problem' til VM på hjemmebane, siger ekspert

Anders Antonsen (forgrunden) og Viktor Axelsen (baggrunden) bliver ifølge ekspert Joachim Fischer altafgørende for dansk VM-succes. Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

VM for hold, Thomas & Uber Cup, skal efter planen spilles i starten af oktober, men det bliver uden Mads Conrad på det danske herrelandshold.

Danmark var på forhånd udråbt blandt favoritterne til en VM-medalje, når Thomas Cup (VM for herrehold, red.) for første gang nogensinde skal spilles på hjemmebane.

Noget tyder dog på, at en medalje af fineste karat kommer til at afhængige af herresinglerne og den efterhånden rutinerede herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup.

Axelsen, Antonsen og Gemke har vist noget spil, der gør det muligt at tro på

Joachim Fischer om dansk VM-succes

Blandt herredoublerne indstillede Mathias Boe således karrieren i sidste måned, mens hans makker det seneste års tid, Mads Conrad, onsdag fulgte trop og meldte sit karrierestop. Til hver VM-kamp skal landstræner Kenneth Jonassen stille tre herresingler og to herredoubler. Sidstnævnte kan nu blive en svær størrelse at have med at gøre.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke gør Danmarks chancer bedre, men omvendt har jeg også fornemmet, at motivationen og lysten ikke helt var der hos Conrad. Det kræver, du har det, for at du kan gøre en forskel, så hans beslutning ser jeg som den rigtige, når han også har fået en mulighed for at komme videre.

- Men det efterlader et problem. Det var ikke sådan, at hvis Conrad havde spillet, så havde det løst alle problemer i herredouble. Danmark havde stadig været presset, selvom han spillede, men nu er de ekstra, ekstra presset i doublerækken, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

Mads Conrad har slået til bolden for sidste gang på øverste internationale niveau.

Ekspert retter blikket mod fire spillere

Den tidligere landsholdsspiller fremhæver da også Kim Astrup og Anders Skaarup som et sikkert kort for Danmark, når der skal laves en holdopstilling.

Hvordan landstrænerteamet så vil sammensætte den anden herredouble, det bliver straks mere problematisk.

- Der ligger en gruppe på fire spillere, som jeg ser det, der potentielt kan komme i spil til en anden herredouble. Det er Mathias Christiansen som den stærkeste, og så er der Carsten Mogensen, Mads Kolding og Frederik Søgaard.

- På en eller anden måde skal man finde ud af, hvad man kan sætte sammen, som gør en anden herredouble så stærk som mulig. Det er en stor udfordring, for kigger vi på de andre nationer, danskerne skal konkurrere med om guldet, så kan Kina, Indonesien og Japan levere herredoubler, der kan være med i top 10 i verden. Det er svært at se, Danmark kan matche det, siger Joachim Fischer.

Kigger man på de fire muligheder, så er Carsten Mogensen og Mads Kolding de mest rutinerede. De to doublespillere på henholdsvis 36 og 32 år har dog ikke for alvor vist storspil i en lang periode, og selvom de også har spillet sammen i internationale turneringer, har det ikke båret frugt.

Mathias Christiansen er senest kendt for sin mixeddouble med Alexandra Bøje, men han har i flere omgange været i spil til herredoublerne ved Thomas Cup, ligesom han var med i 2016 og 2018, hvor Danmark vandt guld og bronze. På papiret står han som den stærkeste doublespiller af de fire, mens Frederik Søgaard er det unge talent, der stadig har den helt store scene til gode.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, erkendte også efter Mads Conrads karrierestop, at forbundet potentielt havde udset ham som en vigtig brik på Thomas Cup-holdet.

Herresingler skal være 110 procent i form

Uanset udfaldet og sammensætningen af en anden herredouble, så vil de danske doubler få det svært. Det gælder også den normale herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup, der skal op imod nogle af de bedste i verden. Derfor er konklusionen klar, hvis man spørger Joachim Fischer:

- Hvis Danmark skal vinde Thomas Cup på hjemmebane, så skal Kenneth Jonassen sørge for, at de tre herresingler, der kommer på holdet, skal være i 110 procent form. Herresinglerne skal vindes. Måske endda alle tre skal vindes i alle kampe for at blive verdensmester.

- Men jeg synes så, at Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke har vist noget spil, der gør det muligt at tro på. Og så håber jeg, at jeg bliver glædeligt overrasket, og vores herredoubler kan vise lidt af fordumsstyrke.

Thomas Cup og Uber Cup, der er de officielle betegnelser for verdensmesterskabet for herre- og damelandshold, spilles fra den 3.-11. oktober. Begge mesterskaber kan følges på TV 2 SPORT.