Badminton

Fischer efter 'ynkelig' præstation: - Tiden er forbi for mit vedkommende

Joachim Fischer, der efterhånden er ved at være dansk badmintons ’grand old man’, havde flere fysiske udfordringer i fredagens DM-semifinale.

Lørdagens bronzekamp og finale kan ses henholdsvis klokken 13 og 19 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Der blev taget et par ekstra hvil, og der blev haltet lidt frem og tilbage mellem duellerne i fredagens herredouble ved Final 4-stævnet, hvor danmarksmesterskabet for hold i badminton spilles fredag og lørdag.

På den ene side af nettet i doublen stod der nemlig et par rutinerede herrer i Carsten Mogensen og Joachim Fischer, og især Joachim Fischer var fysisk udfordret.

- Jeg er glad for, at jeg ikke selv skulle sidde og kommentere på det, for det var godt nok ynkeligt. Carsten spillede en vanvittig herredouble, og hvis han ikke havde spillet sådan, så havde vi i hvert fald ikke vundet, siger Fischer til TV 2 SPORT efter kampen og forklarer:

- Jeg er bare kommet i for dårlig form. Det er det, der er problemet. Det er min egen skyld. Men tiden er forbi for mit vedkommende.

En træt Joachim Fischer tog sig et kort hvil efter en hård duel og var tæt på at få en advarsel af dommeren.

Pensioneret landsholdsspiller

Den tidligere danske landsholdsspiller stoppede sidste år sin internationale badmintonkarriere, hvor han undervejs nåede at vinde store titler som OL- og VM-bronze samt et hav af Super Series-titler.

Efterfølgende har den 41-årige badmintonspiller fortsat været aktiv på klubplan i Skovshoved, som han og Carsten Mogensen repræsenterede i fredagens DM-semifinale for hold.

Joachim Fischer var mangeårige makker med Christinna Pedersen, som han vandt OL-bronze med i London i 2012.

Her var modstanderne fra Solrød Strand, og undervejs i kampen blev det tydeligt, at deres taktik var at spille på den pensionerede landsholdsspiller.

- Det ville jeg også have gjort. Jeg var klart den tyndeste i vores konstellation. Problemet er, at når der ikke er noget i benene, så kan du prøve alt det, du vil. Der er ingen undskyldning. Jeg var bare ikke bedre, siger Fischer til TV 2 SPORT.

Heldigvis havde Fischer en velspillende Carsten Mogensen ved sin side, og sammen fik de i tre sæt kæmpet sig til en sejr.

- Han var skarp i dag, Mogensen. Men jeg synes også, de andre (Solrød Strand, red.) spillede godt. De fik troen på det, fordi jeg var så langt under mit gamle niveau, så det gav dem en chance.

Klar til finalen lørdag

Skovshoved vandt samlet med 5-4 i kampe og er derfor klar til at spille om DM-guldet i dag (lørdag, red.). Her møder de undertippede Værløse, der overraskende vandt semifinalen fredag.

Netop Skovshoved og Værløse var ikke blandt grundspillets fire bedste hold, der normalt booker en plads i Final 4.

Men i maj meldte Vendsyssel og Greve afbud til stævnet, da de ikke mente, at det ville være forsvarligt at deltage på grund af situationen med corona, og derfor gik deres pladser til de to hold, der lørdag mødes i DM-finalen.

Før turneringen blev alle spillere testet for coronavirus. Samtlige test var negative.

Lørdag spilles der bronzekamp og DM-finale.