Badminton

Jan Ø. ødelagde danske stjerners plan og sluttede sidste træning af med manér

Den tidligere China Open-vinder havde onsdag sin sidste træning med landsholdet. Og det blev en underholdende af slagsen.

Jan Ø. Jørgensen har trænet med landsholdet siden 2008, men nu er det slut.

Badmintonspilleren havde onsdag formiddag sit sidste træningspas med holdkammeraterne.

Vi skulle gøre alt, hvad vi kunne for at sparke ham ud ad døren med et nederlag

Anders Antonsen, badmintonspiller

Derfor var der lagt i kakkelovnen til en drabelig duel mellem Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Rasmus Gemke og Jan Ø. selv. Men først måtte landstræner Kenneth Jonassen lige slå en ting fast:

- I skal ikke gøre det nemt for ham, bare fordi det er hans sidste dag. Det er ikke den rigtige måde at sende ham videre på, lød det fra en smilende Kenneth Jonassen.

Men det havde de bestemt heller ikke tænkt sig.

Armene i vejret og vild jubel

På vanlig vis skulle slaget stå i et spil, der inden for badmintonverdenen kaldes for ’engelsk double’. Hver spiller dækker en halv bane på sin respektive side. Den på holdet, der laver fejlen, mister et point. Taberen er den, der først har mistet sine liv.

Og selvom de andre gerne havde sendt Jan Ø. Jørgensen hjem fra sin sidste træning som taber, blev det ikke sådan.

Første spil endte i en ombold imod Rasmus Gemke, som Jan Ø. vandt overlegent – og glæden var ikke til at tage fejl af. Med armene i vejret brølede dagens hovedperson glæden ud.

Men jubelråbene var langt fra ovre.

Antonsen forlod hallen

Den nu tidligere landsholdsspiller undgik ombolde i anden runde, og i den tredje og sidste skulle man tro, at Jan Ø. selv havde skrevet manuskriptet.

Med et dundrende smash ned i fødderne på Anders Antonsen, der samtidig gjorde aarhusianeren til taber, var den perfekte afslutning skrevet.

- Hold kæft en måde at slutte på, udbrød Jan Ø. Jørgensen, mens Antonsen i sjov tog sine ting og forlod hallen for en stund.

Anders Antonsen forsøger at køre på Jan Ø. Jørgensen, mens Viktor Axelsen ser til.

Efterfølgende forklarede han situationen med et glimt i øjet.

- Selvom det var hans sidste træning, skulle vi ikke have ondt af ham. Vi skulle gøre alt, hvad vi kunne for at sparke ham ud ad døren med et nederlag. Det lykkedes desværre ikke, lød det fra Anders Antonsen med et stort grin.

Forlod hallen til klapsalver

Også landstræner Kenneth Jonassen ærgrede sig en smule, men synes alligevel, at situationen var meget sigende.

- Det var prikken over i’et. Det var selvfølgelig lidt ærgerligt, at de ikke fik ham ned med nakken – det havde været den helt rigtige afslutning, men han fightede formidabelt derinde og gav den fuld gas. Det kendetegner ham også rigtig godt, sagde landstræner.

Efter røverhistorier, en bid kage og en hilsen fra samtlige holdkammerater forlod Jan Ø. Jørgensen hallen til klapsalver fra de nu tidligere kollegaer.

Han regner med, at Denmark Open i oktober bliver hans sidste turnering, men det er endnu ikke på plads.