Badminton

- Min karriere havde fortjent en bedre afslutning, siger Mogensen

Den nu tidligere landsholdsspiller ser tilbage på en international karriere, som han er enormt stolt af.

Carsten Mogensen har valgt at stoppe på landsholdet.

Det sker efter 19 år på det Nationale Elite Træningscenter. Badminton Danmark ønskede at bryde hans konstellation med Mads Kolding op, men det var ikke i Mogensens interesse.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger var han blevet tilbudt et makkerskab med 26-årige Lasse Mølhede. Mogensen ønsker ikke selv at oplyse, hvem der er tale om, men det var ikke noget, han 'kunne se sig selv i'.

Derfor så han ingen anden udvej end at stoppe. Og det var bestemt ikke den ønskede afslutning.

- Jeg synes faktisk, at min karriere fortjener bedre end det - både min og Mathias Boes.

- Jeg havde håbet på, at jeg skulle trække stikket, hvor All England, VM eller OL var den sidste turnering - turneringer, der betyder noget for mig. Der vil jeg gerne have haft lov at sige ’tusind mange tak’, siger Carsten Mogensen til TV 2 SPORT.

Derfor ærgrer han sig naturligvis også, at hans internationale karriere nu er slut.

- Det er specielt, anderledes, vildt og mærkeligt blandet sammen i én juice. Jeg har været på landsholdet siden 2001. Det er mange år. Det har været min identitet. 'Ham badmintonspilleren', siger Carsten Mogensen.

- Jeg er meget ærgerlig over, at jeg skal stoppe nu. Jeg havde fortsat rigtig store ambitioner for min badmintonkarriere.

Mathias Boe og Carsten Mogensen stod senest øverst på All England-podiet i 2015.

- Med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg er i min bedste form. Jeg tror på, at jeg er i stand til at spille op med de allerbedste herredoubler i verden.

Havde satset på OL i 2024

Indtil for ganske nylig havde 36-årige Carsten Mogensen ellers sigtet mod OL i 2024. Det var målet for den dobbelte All England-vinder.

- Jeg havde håbet på og ønsket, at Mads Kolding og jeg skulle fortsætte. Det havde jeg også sagt til forbundet. Jeg synes, at det er ærgerligt, det ikke blev sådan.

- Vi har ikke fået en reel chance for at vise os sammen. Jeg har kunne mærke på træningen, at Mads er klar, så jeg havde glædet mig til at komme ud at spille med ham.

Carsten Mogensen og Mads Kolding fik ikke mange chancer for at bevise sig, mener Mogensen.

I stedet fik Mogensen tilbudt en anden makker. Men han var ikke interesseret i 'at starte fra scratch'. Specielt fordi han og Mathias Boe har spillet 'alle de store finaler'.

- Prøv at spørge Lewis Hamilton, om han vil køre i en almindelig racerbil i stedet for Formel 1. Han vil nok sige, at det aldrig rigtig bliver det samme. Den følelse har jeg nok også, lyder det fra badmintonspilleren.

'Du har sgu gjort det godt, gamle dreng'

Badminton Danmark skriver i en pressemeddelelse, at de havde håbet at finde et projekt til Mogensen, som han kunne se sig selv i. Det lykkedes ikke, men forbundet anerkender bestemt hans karriere.

- Carstens resultater taler for sig selv, og vi skal være taknemmelige over de resultater og oplevelser, som Carsten og Mathias har givet dansk badminton og de dansk badmintonfans, lyder det fra Badminton Danmarks Elite- og sportschef, Jens Meibom.

Selv er Carsten Mogensen også stolt over sin karriere.

- Jeg synes, at min karriere overgår det meste. Det er toppet med de udfordringer, som jeg har haft uden for banen.

Triumfen i Korea Open i 2017 blev endnu en i rækken af Super Series-titler til CV'et for Boe og Mogensen.

- Det, jeg har kæmpet mig tilbage fra, er der ikke andre end mig, der har gjort. Jeg er rigtig stolt af, hvad jeg har fået ud af min karriere.

Fra hjerneblødning til nummer ét i verden

Carsten Mogensen blev ramt af en hjerneblødning i februar 2016. Otte måneder efter sin operation var ham og Mathias Boe igen nummer ét i verden.

- Jeg kan godt klappe mig selv på skulderen og sige ’ved du hvad, gamle dreng, du har sgu gjort det godt’.

Udover to All England-titler har Mogensen og Mathias Boe vundet sæsonfinalen tre år i træk fra 2010 til 2012. Det er også blevet til OL-sølv, VM-sølv, fem DM-titler og et hav af internationale turneringssejre.

Helt slut er det dog ikke for Carsten Mogensen, der fortsætter med at spille i den danske badmintonliga for Skovshoved.