Badminton

Ekspert frygter for resten af sæsonen

Der går i hvert fald to måneder endnu, før nogle af verdens bedste spillere kan mødes over nettet. Fabrice Coffrini / Ritzau Scanpix

Det er hårde tider for sporten og spillerne, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

Mens andre sportsgrene så småt er kommet i gang igen, er der lange udsigter for badmintonsporten.

China Open, Japan Open, Korea Open og Taiwan Open.

Det er blot de seneste fire badmintonturneringer i World Touren, der er blevet aflyst på grund af coronavirus. Dermed hænger 2020-sæsonen i en meget tynd tråd.

Spillere og fans verden over må væbne sig med tålmodighed, mens de venter på, om det overhovedet bliver muligt at afholde badmintonturneringer i år.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer frygter for udsigterne til det efter onsdagens aflysninger.

- Jeg er desværre ved at være bange for, om det er resten af det her år, der kommer til at blive aflyst. Jeg synes desværre, jeg kan fornemme, det er den vej, det kommer til at gå.

- Nu røg den første måned i september, og så må vi se, om der følger andre aflysninger med, men det vil jeg tro, der gør, for jeg tror simpelthen ikke, landene er rustede nok og tør afholde de her turneringer.

Badmintonsporten lider

Hos Det Internationale Badmintonforbund er de kede af aflysningerne, men ser det som en nødvendighed.

- Vi er dybt ærgerlige over, at vi er nødt til at aflyse turneringer, men vi føler, at alle involveredes velbefindende er det vigtigste lige nu, siger generalsekretær, Thomas Lund, på forbundets hjemmeside.

Den holdning deler Joachim Fischer, men samtidig ser han det som et slag for sporten og spillerne.

- Det er selvfølgelig rigtig, rigtig skidt for badmintonsporten, men under omstændighederne er det eneste rigtige at aflyse.

- Jeg har ondt af alle spillerne, der er på Touren. Det er ikke en nem situation som topspiller - deriblandt vores danske spillere - at de går i uvisheden. Det er hårdt at blive ved med at gå og træne, men ikke vide, hvornår man kan komme i kamp.

I internationale sammenhænge har der ikke været spillet en turnering de sidste fire måneder, og derfor kræver det ekstra meget af de danske spillere, vurderer Fischer.

- De danske spillere skal virkelig hanke op i dem selv og have de rigtige folk omkring dem til at holde dem kørende, for det er altså ikke sjovt.

Flere aflysninger kan blive en realitet

Næste turnering på det opdaterede program er på nuværende tidspunkt Thomas og Uber Cup-finalerne i Danmark, der er VM for hold. De skal spilles fra 3. til 11. oktober.

Forbundet oplyser, at man nøje følger med i myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i forhold til kommende arrangementer, derfor kan finalerne i Danmark stadig nå at blive aflyst.

På 2020-programmet finder man blandt andet også fortsat Indonesia Open i november og sæsonfinalen i Kina kort før jul.

Hele det opdaterede program kan ses her.