Badminton

Trods aflysninger på stribe: Turneringer på dansk grund bliver afviklet

Der er håb for, at Viktor Axelsen og de andre danske landsholdsspillere, kan spille Thomas og Uber Cup på hjemmebane i Danmark i begyndelsen af oktober.  Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Ifølge Badminton Danmark kan Thomas og Uber Cup samt Denmark Open blive rykket i den internationale kalender, men en aflysning er ikke på tale.

Den internationale badmintonkalender på World Tour-niveau har været ryddet fra midten af marts, og udsigten til badminton på højeste niveau er ikke just opløftende i den allernærmeste fremtid.

I sidste uge led forhåbningerne blandt badmintonfans om snart at se fjerbold et knæk, da samtlige turneringer på World Tour-niveau i september blev aflyst af Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

China, Japan, Korea og Taiwan Open måtte alle sande, at de store asiatiske turneringer ikke bliver afviklet i 2020 som følge af coronapandemien.

Hvis ikke vi snart får gang i den internationale badmintonkalender på World Tour-niveau, så begynder det at blive rigtig svært

Bo Jensen, direktør Badminton Danmark

Thomas og Uber Cup samt Denmark Open er de næste begivenheder på højeste niveau i den internationale kalender, men de store turneringer på dansk grund i henholdsvis Aarhus og Odense er ikke umiddelbart i fare for at blive aflyst.

Det siger Bo Jensen, der er direktør for Badminton Danmark, til TV 2 SPORT.

- Som perspektiverne er i dag, er det vores vurdering, at det er overvejende sandsynligt, at vi vil kunne afvikle både Thomas og Uber samt Denmark Open som planlagt i starten af oktober.

Fortrolige samtaler med BWF

Badminton Danmark har løbende arbejdet med et worst-case-scenarie i forhold til den verdensomspændende coronavirus og afviklingen af badmintonturneringerne på dansk grund.

For det vil ifølge Bo Jensen være naivt ikke at tænke en sådan mulighed igennem.

- Men ingen af de alternative scenarier indeholder en aflysning af hverken Thomas og Uber Cup eller Denmark Open - i værste tilfælde kan de blive yderligere skubbet, siger Bo Jensen.

Den internationale badmintonkalender er ellers tætpakket, men Badminton Danmarks direktør siger til TV 2 SPORT, at man fører drøftelser, der er "fortrolige" med BWF om at finde plads i kalenderen, hvis en udskydelse skulle komme på tale.

Bo Jensen vil dog ikke uddybe over for TV 2 SPORT, hvad denne diskussion går ud på.

Mandag 3. august vil lodtrækningen til puljerne i Thomas og Uber Cup som planlagt finde sted i BWFs hovedkvarter i Kuala Lumpur, Malaysia, oplyser Bo Jensen.

Store sportslige og økonomiske konsekvenser

Badminton Danmark er løbende i dialog med BWF angående afviklingen af årets to største badmintonbegivenheder på dansk grund, og forbundene følger samtidig nøje med i, hvordan coronavirussen udvikler sig på verdensplan.

En række sportsgrene som tennis og golf er allerede kommet igang efter coronapausen, og samtidig er der så småt ved at komme gang i de mindre internationale turneringer på den europæiske scene.

Men det er yderst vigtigt snart at få kickstartet de internationale badmintonturneringer, for det har store sportslige og økonomiske konsekvenser for både spillere og de nationale forbund ved en langvarig nedlukning af badmintonsporten, siger Bo Jensen.

- Hvis ikke vi snart få gang i den internationale badmintonkalender på World Tour-niveau, så begynder det at blive rigtig svært - især for spillerne og deres eksistensmuligheder, siger Bo Jensen.

Direktøren slår fast, at afviklingen af badmintonturneringerne på dansk grund kun vil ske, hvis det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde for alle involverede set i lyset af coronavirussen.

Ekspert: Sæsonen kan være slut

Ovenpå aflysningerne af de fire store asiatiske badmintonturneringer i september frygter TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer, at der ikke vil blive spillet badminton på World Tour-niveau resten af 2020.

- Jeg tror simpelthen ikke, landene er rustede nok og tør afholde de her turneringer, lyder det fra Joachim Fischer.

Bo Jensen er ikke af samme opfattelse.

Alle de største internationale badmintonforbund i Asien og Europa er i dialog med BWF og er samtidig positivt indstillet over for at få afviklet den restrende del af sæsonen fra oktober til december, lyder det.

- Det er kun Indien, der i øjeblikket er meget hårdt ramt af restriktioner og nedlukning som følge af coronavirussen. Alle andre steder ser vi, at samfundene gradvist åbner op, siger Bo Jensen.

VM for mandlige og kvindelige landshold skulle efter den oprindelige plan have været afviklet i Aarhus i maj, men Thomas og Uber Cup blev på grund af coronapandemien udskudt i næsten fem måneder og rykket til 3.-11. oktober.

Danmark er som arrangør født deltager i både Thomas og Uber Cup-turneringen.

Den internationale badmintonkalender for resten af 2020 kan nærstuderes her.