Badminton

Her er Danmarks modstandere ved VM

Thomas og Uber Cup spilles i år på dansk grund og bliver den første store internationale badmintonturnering siden coronapausen.

Til oktober flyver fjerboldene igen gennem luften mellem verdens bedste badmintonspillere, når der på dansk grund bliver afholdt Thomas og Uber Cup - VM for herrer og damer.

Mandag blev der trukket lod til turneringen, og her er både de danske herrer og damer havnet i gruppe C.

Her er Danmarks modstandere ved VM for herre- og damehold:

Thomas Cup - Gruppe C

  • Danmark
  • Indien
  • Tyskland
  • Algeriet

Uber Cup - Gruppe C

  • Thailand
  • Danmark
  • Skotland
  • Canada

Begge hold er havnet i gruppe med nationer, som de ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen skal kunne slå.

- Når jeg ser på den lodtrækning, herrerne har fået, så tænker jeg, at hvis jeg som dansker kunne have lavet lodtrækningen, så havde den set sådan her ud, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er en gruppe med to modstandere (Tyskland og Algeriet, red.), de skal slå.

Med denne lodtrækning undgår de danske herrer dermed svære modstandere som Taiwan, Malaysia og Korea.

- Danmark har Indien, som i Thomas Cup-sammenhæng ikke er det store. Det er ikke noget, de satser stort på. Men selv hvis de skulle satse på det, er det stadig en modstander, Danmark skal slå.

Både nummer et og to går videre fra gruppespillet, og ifølge Jim Laugesen har de danske kvinder også en god chance for at komme videre fra deres gruppe.

- I Uber Cup er Danmark kommet i en gruppe, hvor der er to nationer (Skotland og Canada, red.), de kan slå, og dermed komme videre. Det kunne have set meget værre ud.

- Når man tænker på, at det er et ungt hold og nyt hold, som skal ind og præstere, så er det en god lodtrækning for damerne.

En vigtig turnering for badminton

Siden marts har der ikke været udsigt til at se badminton på højt niveau, da den internationale badmintonkalender på World Tour-niveau har været tom.

Senest har Det Internationale Badmintonforbund (BWF) også aflyst store september-turneringer som China, Japan, Korea og Taiwan Open som følge af coronapandemien.

Men i oktober kan badminton på højeste niveau vende tilbage, når der skal spilles Thomas og Uber Cup på dansk grund.

Det er noget af det største i badminton, men nu bliver det også en vigtig turnering for badminton som sportsgren

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

Og ifølge Jim Laugesen bliver turneringen derfor ekstra vigtig i år.

- Det er skidt, man har aflyst turneringerne i september, siger han og uddyber:

- Jeg har stor respekt for corona og for spillernes sikkerhed, men når man kan se andre sportsgrene komme i gang, forstår jeg ikke, at badminton ikke kommer i gang før oktober. Thomas og Uber Cup er noget af det største i badminton, men nu bliver det også en vigtig turnering for badminton som sportsgren. Det er vigtigt, at det bliver afviklet, og at vi kommer i gang igen.

Thomas Cup er kun blevet vundet af fem forskellige nationer.

Danmark har gennem tiden deltaget i otte finaler ved turneringen, mens det i 2016 lykkedes at vinde finalen over Indonesien. Holdet blev dermed det første ikke-asiatiske land til at vinde Thomas Cup.

Thomas og Uber Cup bliver i år afholdt fra 3. til 11. oktober i Ceres Arena i Aarhus.