Badminton

International topbadminton genoptages i Danmark - vært for tre turneringer

Viktor Axelsen vandt All England i år, som var den sidste internationale turnering, der nåede at blive afviklet inden coronapausen. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Med Thomas & Uber Cup samt to gange Denmark Open genåbner verdenstoppen inden for badminton i Danmark.

Siden All England i marts, hvor Viktor Axelsen strøg til tops i herresingle, har international badminton ligget stille på grund af covid-19.

Men nu er der godt nyt til de mange badmintonfans verden over og især i Danmark.

I oktober, når international topbadminton genoptages, er Danmark vært for ikke to, men hele tre internationale turneringer, da Badminton Danmark har fået til opgave at løfte endnu en stor international turnering, oplyser badmintonforbundet i en pressemeddelelse torsdag.

Danmark har således overtaget værtskabet af French Open i slutningen af oktober. Det er første gang nogensinde, at to på hinanden følgende World Tour-turneringer afholdes i samme land.

  • Thomas & Uber Cup (verdensmesterskabet for herre- og damelandshold) i Aarhus fra 3.-11. oktober
  • Denmark Open (World Tour Super 750-turnering) i Odense fra 13.-18. oktober
  • Denmark Open II (World Tour Super 750-turnering) i Odense fra 20.-25. oktober

Med French Open på dansk grund skal spillerne og den øvrige stab dermed ikke skal krydse flere landegrænser end højst nødvendigt, oplyser Badminton Danmark, der i pressemeddelelsen også skriver, at det internationale badmintonforbund, BWF, vurderer, at Danmark har eventkompetencerne til at afvikle tre af sportens største events på en sundhedsmæssig sikker måde.

- Vi glæder os rigtig meget over, at Danmark bliver stedet, hvor international topbadminton genoptages efter covid-19. Det er i sig selv historieskrivning, men at det så bliver med Thomas & Uber Cup i Aarhus samt to gange Denmark Open i Odense er kæmpe stort, siger Badminton Danmark-direktør Bo Jensen i pressemedddelelsen.

- Vi har længe arbejdet på at skabe retningslinjer og anbefalinger sammen med myndighederne, BWF og vores samarbejdspartnere, så vi kan afholde disse store events på en sundhedsmæssig fuldt ud ansvarlig måde, hvor vi gør alt for at minimere smitterisikoen for spillere, tilskuere, dommere, frivillige og alle øvrige involverede.

Forskellige tiltag for at minimere smitterisiko

For at minimere risikoen for smitte vil Badminton Danmark blandt andet lave forskellige farvezoner, således at for eksempel spillere og tilskuere har et minimum af fælles berøringsflader.

Derudover vil forbundet områdeinddele tilskuerpladserne, ensrette alle gangarealer, opstille håndspritstationer overalt samt temperaturscanne alle ved indgangen til hallerne i Aarhus og Odense.

Løbende gennem de tre uger i oktober vil alle spillere, dommere, officials, turneringsledelsen med flere blive testet for covid-19, og så vil Badminton Danmark også gøre sit til, at myndighedernes generelle anbefalinger og retningslinjer om afstand og hygiejne bliver overholdt.

I det internationale badmintonforbund er der stor glæde over, at de seneste måneders arbejde snart giver resultat i henholdsvis Aarhus og Odense.

- Den største udfordring for os har været at håndtere rejselogistikken mellem forskellige områder, hvor der gælder forskellige indrejse- og sikkerhedsrestriktioner.

- Derfor har vi justeret turneringskalenderen, og nu ser vi frem til at vende tilbage til international badminton, og vi vil gerne takke alle dem, som har været med i planlægningsprocessen, siger Thomas Lund, generalsekretær i BWF, i pressemeddelelsen.

Tilskuerantal afhænger af politiske forhandlinger

Der er fortsat uvist, hvor mange tilskuere der åbnes op for til de tre turneringer. Det afhænger af de politiske forhandlinger, som kører i disse dage.

Den første internationale badmintonturnering efter coronapausen spilles i Letland. Den turnering begynder fredag. Inden Thomas & Uber Cup spilles der efter planen også en turnering i Spanien.