Badminton

'Mavepuster' til Antonsen: - Jeg føler mig som et dyr i et bur

Anders Antonsen er skuffet og uforstående overfor, at VM for hold nu for tredje gang bliver udskudt. Det skal i stedet afholdes i 2021.

Anders Antonsen er langt fra tilfreds med beslutningen om at udskyde VM for hold til 2021.

- Jeg føler mig lidt som et dyr i et bur, siger han om udsigten til ikke at skulle spille VM i år.

VM skulle være afviklet på dansk grund i starten af oktober, men tirsdag meldte Badminton Danmark og BWF, det internationale badmintonforbund, ud, at det ikke kan lade sig gøre.

- Jeg er rigtig træt af det. Det er lang tid nu. Det er et halvt år, hvor vi ikke har været ude og konkurrere, så jeg havde set frem til at komme ud og spille igen. Det er lidt en mavepuster, at vi endnu engang kommer til at vente lidt, siger Anders Antonsen.

Aflysningen kommer, efter at flere store badmintonnationer meldte afbud til VM. Men den forklaring køber danskeren ikke.

- Der er sikkert folk, der ikke har lyst til at tage af sted og spille. Det er jo fair nok. Men at det skal stoppe hele touren og sætter badminton på standby. Det er jeg ikke sikker på, er den rigtige måde at gøre det på, siger han.

Badminton halter efter andre sportsgrene

Mens badminton kæmper med at få arrangeret turneringer efter coronaens indtog, er diverse andre sportsgrene startet op igen med udvidede forholdsregler.

- Man ser forskellige andre sportsgrene, der kører på og selvfølgelig tager en masse forbehold for at afholde det trygt og forsvarligt. Men nogle gange så har jeg et indtryk af, at BWF er lidt tunge at danse med og måske ikke er lige så professionelle som andre forbund, siger Anders Antonsen.

Den danske badmintonstjerne håber dog, at BWF snart trumfer igennem og starter nogle turneringer op.

- Dem der kommer og tror på, at det kan afvikles på en forsvarlig måde, de skal have lov til at spille. Så må resten komme, når de kan eller har lyst til det. Det, synes jeg, er måden at gøre det på, siger han.

Den seneste internationale turnering, der blev spillet, var All England tilbage i marts.