Badminton

Dansk par står bag gigantisk overraskelse

Undertippede Joel Eipe og Rasmus Kjær spillede sig i sin første Denmark Open-kvartfinale.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

En vaskeægte sensation.

Det var, hvad der skete i første kamp i anden runde ved Denmark Open.

Man kunne blot se på det vindende danske par Joel Eipe og Rasmus Kjær, som leverede en vild jubel, da den sidste bold var smashet ned.

De havde slået Danmarks bedste herredoublepar og det bedste seedede par i turneringen, Kim Astrup og Anders Skaarup, med 21-18, 17-21, 21-16.

- Det er en kæmpe lettelse med end glæde. Vi spillede en skidt første runde, og vi ville vise, det i første runde ikke var vores niveau. Så jeg er mega glad, siger Kjær til TV 2 SPORT.

En semifinale er bestemt også inden for rækkevidde for Eipe og Kjær, da de i kvartfinalen møder franskmændende Fabien Delrue og William Villeger eller engelske Matthew Clare og Max Flynn.

Eipe og Kjær i vild jubel.

De undertippede var de mest kølige

Der var rigtig meget på spil i den rene danske andenrundekamp.

Ingen af spillerne havde prøvet at spille sig i kvartfinalen i turneringen i deres tidligere deltagelser.

Det - og en kæmpe favoritværdighed - så ud til at tynge Astrup og Skaarup mest.

For mens de frister en placering som nummer 12 i verden, ligger Eipe og Kjær helt nede på 125. pladsen på ranglisten.

De undertippede danskere spillede frit gennem hele kampen.

Og selvom de tabte andet sæt, var det dem og ikke de erfarne danskere, som havde mest styr på nerverne i afgørende sæt.

Kjær og Eipe førte gennem hele tredje sæt, hvor mange fejl fra Astrup og Skaarup forhindrede dem i at sætte en ordentlig pointstime sammen og få lukket forskellen på pointtavlen.

- Vi fandt en glæde frem i spillet. Det er svært at forklare, hvad vi fandt frem, for vi spillede godt. Jeg ved ikke, om de spillede deres bedste, men vi gjorde, hvad vi kunne. Vi havde set noget videoanalyse af dem, hvor vi tænkte, vi har en plan, og vi holder os til den. Uanset om vi taber eller vinder, siger Eipe og suppleres af sin makker.

- De er gode til at spille på den måde, de gerne vil have det. Så der er nogle bestemte mønstre, hvor vi prøver at komme ud af deres spil. For hvis vi spiller det spil, de er bedst til, så vinder vi ikke.

- Så det er nogle små finurligheder i servesituationen og i defensiven, som gør, at vi kan bytte rundt på den måde, de ellers gerne vil stå, forklarer Kjær.

Danskernes kvartfinale spilles fredag. Det nærmere tidspunkt er ikke besluttet endnu.

Kim Astrup og Anders Skaarup prøver at forklare deres sensationelle nederlag i anden runde ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT