Badminton

"Er du okay?" - dommer greb ind over for danskers modstander

Ifølge Lakshya Sen samlede han kræfter til tredje sæt, da han var kommet for langt bagud mod Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

- Lakshya, er du okay? Du skal gøre dit bedste.

Efter flere bolde fra Lakshya Sens ketcher, der enten røg midt i nettet eller langt ud over sidelinjerne, greb stigedommer Fabio Betto ind.

Han synes, det så for mistænkeligt ud, at inderen pludselig kom bagud 3-17 i andet sæt mod Hans-Kristian Solberg Vittinghus, efter Sen ellers havde vundet første sæt.

Det var TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen helt enig i.

- Det er tæt på noget af det mærkeligste, jeg har set, det her, sagde eksperten under kommenteringen af kampen.

Stigedommeren bad Sen om at spille sit bedste.

Smed sættet

19-årige Lakshya Sen tabte de første otte dueller i andet sæt, og der gik ikke lang tid, før han var bagud 2-12.

Ved 3-17 havde stigedommeren så set nok. Men inderen afviser, at der skulle være noget mistænkeligt spil over den pludselig ændring fra første til andet sæt. Han mener i stedet, at der var en logisk forklaring på det.

- Jeg fik en virkelig dårlig start, så jeg valgte at smide sættet. Jeg sagde til mig selv, okay lad os fokusere på tredje sæt, hvor jeg kan gøre mit bedste. På grund af en stor føring så kunne jeg ikke være kommet tilbage, siger han til TV 2 SPORT.

Lakshya Sen lavede rigtig mange fejl i andet sæt, da han mødte Hans-Kristian Solberg Vittinghus ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Gjorde ikke sit bedste

Den forklaring køber hans danske modstander, som var overrasket over, at stigedommeren greb ind undervejs

- Grundlæggende synes jeg, det er fint nok, men i den her situation synes jeg, det var noget mærkeligt noget. For han gjorde det jo i bedste henseende for at være klar til tredje sæt. Det var ikke noget med aftalt spil mellem en inder og en dansker. Så skulle det selvfølgelig være penge, der var involveret, men det kan jeg love for, der ikke var.

- Jeg vil ikke køre ham (dommeren, red.) over for det, for det er kun godt, der er fokus på det. Det skal der være. Det er sindssygt svært at sidde som dommer, for hvornår skal han sige noget, og hvornår skal han ikke. For det var tydeligt for enhver, at Lakshya ikke gjorde sit bedste der. Han gjorde ikke alt, hvad han kunne, fortæller Vittinghus.

Vittinghus lyttede intenst til dommerens besked.

Der var langt mere spænding om tredje sæt, som var tæt nærmest hele vejen.

Det endte med at blive Vittinghus, som vandt kampen. Det fejrede han ved at brøle sin glæde ud i Odense Idrætshal, efter sejren blev sikret.

Sejrscifrene lød på 15-21, 21-7, 21-17.

I kvartfinalen venter den seedede japaner Kenta Nishimoto.