Jan Ø. fighter sig videre til danskerbrag

Jan Ø. Jørgensen måtte ud i tre sæt, inden han spillede sig videre til Denmark Open-kvartfinalen.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Jan Ø. Jørgensens karriere fortsætter. I hvert fald én kamp endnu.

Torsdag aften spillede han sig i kvartfinalen, der bliver et dansk brag, da tredjeseedede Anders Antonsen vandt senere torsdag aften.

I anden runde ved Denmark Open vandt Jan Ø. Jørgensen 21-16, 10-21, 21-14 over franske Toma Junior Popov.

- Det er helt vildt. Jeg kæmpede lidt med den inderlige vilje til at vinde, som har været naturlig for mig, så længe jeg kunne huske. Det er vildt pludselig at mangle den, lyder det fra Jan Ø. Jørgensen, som stopper karrieren efter Denmark Open.

Gode servereturneringer

Lidt ligesom i første runde var det en langsom start af 32-årige Jan Ø. Jørgensen.

Præcisionen i slagene skulle lige finjusteres, og det nød Popov godt af. Kort inde i kampen havde han bragt sig i front med 7-2.

Der var dog muligheder for Jan Ø. Jørgensen. For franskmanden spillede langsomt, og når danskeren lykkedes med sine temposkift gav det point.

Desuden var nordjyden god til at trykke på modstanderens server, som han har vist så mange gange i sin karriere.

Derfor tog han et godt ryk fra 9-12 til 16-12.

Det var reelt afgørelsen på sættet, men den egentlige afslutning kom, da Jan Ø. Jørgensen nok engang fik trykket i servereturneringen, hvorefter det til sidst gav en oplagt mulighed for at smashe den ned.

Sparede kræfter

Ligesom i første sæt kom Jørgensen heller ikke for godt ud til andet sæt.

Popov gik ud til opholdet med en solid føring på 11-4.

Håbet for at komme tilbage i sættet levede kortvarigt, da Jan Ø. Jørgensen vandt fire point i træk. Usikker på om han fysisk kunne holde til at give alt i to sæt, gik der ikke mange tabte dueller, før han begyndte at spare kræfter til det afgørende sæt.

Afgørende stime

De fremmødte tilskuere i Odense Idrætshal gjorde deres for at få Jan Ø. Jørgensen videre.

Efter at have tabt den første duel i tredje sæt lykkedes det danskeren at komme igennem med sine smash, vise lidt hurtighed og en knyttet næve. Det kvitterede tilskuerne med klapsalver.

Kenneth Jonassen fra trænerstolen forsøgte også hele tiden at holde Jan Ø. Jørgensen til ilden, så der kunne komme en gnist i hans spil.

Det var dog danskeren, som måtte kæmpe for alle sine point, mens Popov fik sine foræret via uprovokerede fejl fra modstanderen.

Ved 8-8 fandt Jan Ø. Jørgensen dog noget af den snert, der skulle til. Otte point i træk tog han, inden Popov fik bremset stimen. Men det var ikke nok til at fravriste danskeren sejren, som kunne smashe matchbolden ned.

Jan Ø. Jørgensens kvartfinale bliver spillet fredag. Kampprogrammet er endnu ikke bestemt.