Badminton

Antonsen pensionerer Jan Ø. Jørgensen

Jan Ø. Jørgensen har spillet sin sidste kamp på den professionelle badmintonscene. Han tabte nemlig i to sæt til Anders Antonsen i Denmark Open.

Alting har en ende - og nu er enden også nået for Jan Ø. Jørgensens badmintonkarriere.

Den danske badmintonspiller tabte i to sæt i Denmark Open-kvartfinalen til Anders Antonsen og har dermed spillet sin sidste kamp i karrieren.

Jan Ø. Jørgensen kæmpede med alt, hvad han havde tilbage, men det var ikke nok til at besejre Antonsen, der dermed sendte Jan Ø. på pension.

Anders Antonsen 2 - 0 Jan Ø. Jørgensen

  • Første sæt: 21-12
  • Andet sæt: 21-10

Sådan forløb kampen /ritzau

Antonsen kom bedst fra start fredag, men kunne ikke helt ryste Jørgensen af sig. Antonsen var ganske vist som regel minimum foran med et par point, men Jørgensen viste flere gange prøver på det spil, der i mange år gjorde ham til en del af verdenseliten.

Men Jørgensen kunne over længere perioder ikke dæmme op for Antonsen, der sikkert vandt første sæt.

Antonsen indledte andet sæt, der altså endte med at blive Jørgensens sidste, med at komme foran 3-0. Men Jan Ø. kom i gang og viste, at han stadig har fart i benene.

Jan Ø. Jørgensen kæmpede, men han tabte første sæt med 12-21. Video: TV 2 SPORT

3-0 blev til 3-3, hvorefter Antonsen trak lidt fra igen og kunne gå til pause foran 11-7.

Jørgensen mødte ganske enkelt en bedre spiller fredag. Antonsen var i fuld kontrol og nærmede sig langsomt sejren.

Den endte der med aldrig at være tvivl om, og så kunne Antonsen trods sin sejr lade en tydeligt rørt Jørgensen få den sidste hyldest af det begrænsede publikum i hallen i Odense.

Dermed er Antonsen altså klar til lørdagens semifinaler. Her venter taiwanske Chou Tien Chen.

Jan Ø. Jørgensen er med sin sejr i 2010 den seneste danske vinder af herresinglerækken i Denmark Open. På hans cv finder man desuden blandt andet sejre i French Open, China Open og Indonesia Open samt en VM-bronzemedalje.

Tidligere fredag spillede Rasmus Gemke sig i semifinalen med en sejr over tyske Max Weisskirchen. Gemke kan ende med at skulle møde Hans-Kristian Vittinghus, der senere fredag møder japanske Kenta Nishimoto.