Badminton

Danske teenagere med stort comeback i kvartfinalesejr

Unge danske herre- og damedoubler har spillet sig videre til lørdagens semifinaler ved Denmark Open.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Christine Busch og Amalie Schulz er kun 19 år, men de viste stor koldblodighed undervejs i deres første Denmark Open-kvartfinale i karrieren.

I første sæt var de bagud 15-20 til skotterne Julie Macpherson og Ciara Torrance, da de vandt syv point i træk og tog sættet.

Efter sidebyttet var der store klasseforskel på parrene. Busch og Schulz vandt 21-19 i andet sæt og bookede billet til semifinalen.

- Det var virkelig fedt. Vi håbede på, vi kunne gøre det, så det er en fed følelse, siger Busch til TV 2 SPORT og suppleres af sin makker.

- Det er mega stort at stå derinde i en kvartfinale. Havde vi ikke turde tænke på. Der er flere mennesker i hallen, og stemningen er mega fed at spille i, siger Schulz.

I semifinalen kommer de virkelig på en udfordring. Her venter de topseedede japanere Yuki Fukushima og Sayaka Hirota.

- Det bliver virkelig fedt at prøve at spille mod dem. Vi skal bare ind og give den gas, for der er intet pres på os. Vi skal ind og lære og se, hvor meget bedre de er end os, siger Schulz.

Efter et knusende sikkert andet sæt vandt Christine Busch og Amalie Schulz deres kvartfinalen ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Dansk herredouble med videre

Tidligere på dagen lykkedes det også den danske herredouble med Rasmus Kjær og Joel Eipe at spille sig videre.

Herredoublen, som i anden runde overraskende slog seedede Kim Astrup og Anders Skaarup, vandt i kvartfinalen med 21-18, 21-18 over Fabien Delrue og William Villeger.

I semifinalen venter vinderen af opgøret mellem Marcus Ellis/Chris Langridge og Toma Junior Popov/Christo Popov.

Joel Eipe og Rasmus Kjær spiller sig i parrets første semifinale ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Det var også tæt på yderligere en dansk semifinale, men Lasse Mølhede og Jeppe Bay tabte 21-15, 13-21, 19-21 til de tidligere All England-mestre Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov.