Badminton

- Det bliver forhåbentlig Jan Ø.’s sidste kamp, siger Antonsen

En cirkel kan blive fuldendt fredag, hvis Anders Antonsen skulle besejre Jan Ø. Jørgensen.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Anders Antonsen glæder sig til at stå med badmintonleen, når han fredag aften møder Jan Ø. Jørgensen i kvartfinalen ved Denmark Open.

Et nederlag til Jan Ø. Jørgensen vil nemlig markere et punktum på den 32-årige nordjydes karriere.

- Det bliver forhåbentlig Jans sidste kamp, så jeg skal ind og gøre det lidt kyniske og pensionere Jan. Men det gør jeg med glæde. Det bliver sjovt og en spændende kamp. Det er første gang vi mødes i en international turnering, og det skal så være hans sidste, så det bliver specielt, men jeg håber på en god kamp, lyder det med et smil fra Antonsen til TV 2 SPORT.

Jan Ø. Jørgensen har da ikke tænkt sig at give sig uden kamp, selvom han ved, det bliver svært.

- Jeg vil gøre alt for, det ikke sker, men det vil virkelig være en ære at spille mod Anders, siger Jan Ø. Jørgensen.

Han har nemlig selv prøvet at stå i bødlens rolle, som Antonsen kan komme til fredagens kvartfinale.

Det var tilbage ved French Open i 2012, hvor Jan Ø. Jørgensen ligeledes i kvartfinalen sørgede for at slutte Peter Gades internationale karriere.

- At kunne få lov til at stille sig ud ved siden af efterfølgende og få lov til at hylde ham på den måde, det er noget, jeg husker tilbage på og er rigtig stolt af, siger den nordjyske herresinglespiller.

Peter Gade i duel med Jan Ø. Jørgensen under EM-finalen i 2010 (ARKIVFOTO).

Håber ikke på noget magisk

Op til Denmark Open nedtonede Jan Ø. Jørgensen forventningerne til hans optræden ved Denmark Open.

Mest af alt fordi det er fire måneder siden, han stoppede på landsholdstræningen. Dermed er træningsmængden også reduceret markant.

Ud fra det han har vist i de første kampe, mener Antonsen dog, at Jan Ø. Jørgensen har været lige underspillet nok med sine udtalelser.

- Jan har været god til at tale sig selv voldsomt ned, vil jeg sige. Han snakker mere golf og hvide øl, end han snakker badminton. Men jeg køber den ikke helt. Jeg synes, han har spillet nogle gode kampe, og jeg tror bestemt på, han har et godt niveau, og at han kommer til at kaste det hele i puljen.

- Hvem ved, hvad man kan finde frem i ens måske sidste kamp i karrieren. Det kan være, der sker noget magisk. Det håber jeg ikke, der gør, men det bliver spændende, siger Antonsen.

Anders Antonsen havde et stort smil på læben, da han skulle snakke om at pensionere Jan Ø. Jørgensen.

Skulle kampen mod den ni år yngre landsmand blive den sidste for Jan Ø. Jørgensen, vil han have det fint med.

- Jeg kan sagtens leve med, hvis det bliver fredag aften. Men jeg kunne også leve med, hvis det blev i første runde. Der er ikke nogen, der kan tage noget fra mig. Det har jeg egentlig hvilet rigtig godt i, siger Jan Ø. Jørgensen.

De to danskere spiller kamp nummer syv fredag på tv-banen. Det betyder, at kampen cirka begynder klokken 19. Du kan følge med i denne opdaterede sendeplan, hvis der skulle komme ændringer om tidspunktet.