Badminton

Stjerner sender hyldestvideo til Jan Ø. Jørgensen

Flere nuværende og tidligere badmintonstjerner giver en personlig hilsen til den nu pensionerede badmintonspiller.

Jan Ø. Jørgensen har gennem sin karriere sat sit personlige aftryk på badmintonsporten.

Det gælder i Danmark, men også i resten af verden har han været en afholdt person både på og uden for banen.

Det kan aflæses ud fra de mange nuværende og tidligere sportsstjerner, som har sendt ham en hilsen i forbindelse med, at hans karriere er forbi.

En karriere, der endegyldigt blev sat punktum for, da han fredag aften tabte til Anders Antonsen i Denmark Open-kvartfinalen.

Stine Jørgensen, håndboldspiller og Jan Ø. Jørgensens kone:

- Du ved om nogen, at jeg ikke laver sådan noget her ret tit, men jeg synes nu, at det her var til en helt særlig anledning. Så jeg vil ønske dig kæmpe stort tillykke med en helt fantastisk flot karriere. Jeg ved, hvor hårdt du har arbejdet, og hvor meget du har ofret. Så det er dig så velfortjent at få den her dag.

- Jeg håber, du får en rigtig flot hyldest og bare nyder dagen. Jeg ville ønske, jeg kunne være der i dag til at give dig et stort kram, men det må du få, når du kommer hjem. Jeg er så stolt af dig.

Stine Jørgensen sender en personlig hilsen til sin mand, Jan Ø. Jørgensen. Video: TV 2 Sport

Peter Gade, All England-vinder 1999 og tidligere verdensetter:

- Du skal være stolt af en fantastisk badmintonkarriere og alle de oplevelser, du har givet masser af badmintonfans rundt i hele verden. Det er stort. Jeg ved og kender til den rejse, du har taget fra en lille flække i Nordjylland til der, hvor du er i dag. Hvad den rejse rummer af kampe og op- og nedture undervejs. Det er fantastisk for mig at se, hvad du har opnået, og hvor du er i dag.

- Nu er det tid til et nyt kapitel i dit liv. Tid til at give plads til nogle interesser, som måske ikke har fået så meget opmærksomhed de seneste mange år. Så se frem til det. Se frem til en ny tilværelse som indeholder masser af spændende udfordringer, men som også et utrolig spændende kapitel og et kapitel i dit liv.

- Det har været en fornøjelse at være din kollega, din mentor i nogle sammenhænge, din konkurrent, din kammerat både på og uden for banen. Det har jeg virkelig nydt. Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. Jeg ser frem til, at vi deler en god kop kaffe eller et godt glas vin i nærmeste fremtid.

Gabrielle og Chris Adcock, engelsk mixeddoublepar

- Tillykke med en flot karriere. Du kan være meget stolt, og nu kan du nyde livet.

- Ja, nyd det. Du har gjort Europa stolt. Du har været en fantastisk spiller. Så tillykke. Nyd det.

Lin Dan, 5 x verdensmester, 2 x OL-guld og 6 x All England-vinder:

- Jeg har netop fået nyheden om, at du stopper din karriere. Det er uden tvivl en meget overraskende beslutning, men jeg er sikker på, at din kommende tid vil være endnu mere vidunderlig. Og jeg håber, du fremover vil stortrives.

Den kinesiske badmintonlegende Lin Dan siger farvel til Jan Ø. Jørgensen, som stopper sin karriere. Video: TV 2 Sport

Morten Frost, 4 x All England-vinder

- Det har været en fantastisk fornøjelse at følge dig i alle her år. Jeg har været din træner i en del år i Aarhus. Og hvor har vi løbet mange gange. Hvor er det gået godt, og jeg har altid sagt, du havde potentiale til at blive i top-10. Og hvor blev det flot. Du nåede hele vejen op til nummer to. Det har været en fornøjelse at følge dig i kampene. Det har været en fornøjelse at se, hvad du har vundet. Så du har gjort det utrolig flot for dansk badminton. Tillykke med det. Og jeg håber, at resten af din tilværelse bliver lige så succesfuld som den har været på badmintonbanen.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus, herresinglespiller

- Tusind tak for alle de mange år, vi har delt sammen. Både i ungdomsårene, men også som senior. Du har betydet rigtig meget for min karriere, men mest af alt har jeg nydt de stunder, vi har haft uden for banen. Der har været mange legendariske ture. Både til Østen, men også i Europa. Ture, som nok ikke skal deles til kamera. Men jeg vil bare sig tak for en fed tid. Held og lykke fremover.

Park Joo-Bong, japansk landstræner:

- Han er en af verdens bedste badmintonspillere. Så det er meget trist, at han stopper.

Kidambi Srikanth, herresinglespiller:

- Jan er uden tvivl en af de bedste spillere fra Danmark. Jeg beundrer hans kampgejst. Han har altid været et forbillede for mange spillere inklusiv mig selv. Den kampgejst, som han har, er noget, jeg altid vil ønske, jeg kunne få fra ham, men han har virkelig haft en smuk karriere. Så jeg ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

Poul-Erik Høyer, præsident i BWF (det internationale badmintonforbund) og OL-guldvinder i 1996

- At se dig nede på banen har altid været en fornøjelse. Du har været et forbillede for mange i forhold til dine bevægelighed. Dit hurtige og højtanlagte spil har båret dig meget langt. At få lov til at se dig i Indonesia Open, hvor du vinder, det er så fortjent. Det er så fortjent, at du har vundet store turneringer. Det er så fortjent, at du har haft denne store karriere. Og det er fortjent, at du får den her sidste afskedssalut.

- Jeg håber, du får en fed oplevelse, og så håber jeg, at vi ser hinanden ovre på den anden side. For det er virkeligheden en transformation, du skal i gang med. Jeg kan kun bøje mig støvet og sige god fornøjelse. Vi ses derude. Hvis der er noget, du har lyst til at spørge mig om, så er jeg der altid for dig.

Jan Ø. Jørgensen nåede som den første europæiske herresinglespiller at vinde Indonesia Open og China Open. Han var med til at vinde Thomas Cup-trofæet til Danmark i 2016.

Han er blandt andet også den seneste danske vinder af Denmark Open i herresingle.

Han var desuden i All England-finalen i 2015.